Allmänt, Foto

Skrivhörna

Så här ser det ut när jag jobbar hemifrån: översta bilden är mitt jobbskrivbord, den undre bilden är mitt hemmaskrivbord. Skrivbordsstolen flyttas fram och tillbaka mellan skrivborden där jag behöver den, vilket var vid jobbordet igår på eftermiddagen.

Lite kul med jobbordet är att det funkar som altanbord under sommaren, och dessutom ser ni väl de dekorativa kattmatlådorna jag har där? Perfekta att ställa laptopen på när det är onlinemöten och jag vill ha skärmen lite högre upp.

Skrivbordslampan på det bordet är egentligen en ren lyckträff: den var på väg till återvinningen (för försäljning) men jag kom på att den skulle passa där vid fönstret. Tidigare har jag haft den på mitt privata bord men svängarmen slog bara i väggen hela tiden (och gjorde märken i den slarvigt målade tapeten). Vid fönstret får den peta i blommorna hur mycket den vill.

Jag har haft lönesamtal med min chef i morse. Vi var rörande överens om hur bra jag är. 😆 OK, vi var hyfsat överens på de flesta bedömningspunkterna, och jag får en liten löneförhöjning i år igen. Precis som varje år. Ja, ja. Jag ska inte klaga, det hade kunnat vara värre.

Vi var både tidiga och snabba, min chef och jag, för jag var inbokad av en annan chef till ett annat möte direkt när vi var klara. Tyvärr var det i rummet med De Obekväma Stolarna 😉 men det gick bra ändå. Det är ett rum som snabbt blir utan syre, så stolarna måste väl vara obekväma så ingen somnar? Det är väldigt strategiskt uttänkt. 😉

Sista gången på matlagningskursen ikväll. 😯 Så fort det gått – vi har ju nyss börjat, känns det som! Vi får bjuda varsin gäst, så jag har bett C komma. Förra gången valde vi vilka rätter vi ska bjuda på, men jag har redan glömt vilka det var. Det blir i alla fall inte nya rätter, utan sådant vi lagat tidigare.

Och för alla er som undrar: idag snöar det inte. Tvärtom lyser solen, så det har nog blivit lite kallare. Inte så mycket, men minusgrader i alla fall. I morse var det +0,2 grader eller något sådant, nu skulle jag tro – med tanke på klar himmel och solsken – att det är ett par tre minusgrader. Se själva!

Lägg gärna märke till den fula benjaminfikusen som mot alla odds överlever på min fönsterbräda. Det var A som hade den inne hos sig först, men ville byta ut den mot en snyggare blomma – så fikusen skulle få avlida inne hos mig (hon har inte hjärta att slänga blommor förrän de är helt och hållet döda).

Jag avskyr benjaminfikusar och har försökt frysa ihjäl den. Tyvärr har vi haft så varmt väder att mitt dragiga fönster inte knäckte dess livslust. Den har t o m fått många fler blad sedan den flyttade in till min ovälkomnande tillvaro! Jag stenvägrar att vattna den, men A springer förbi med vattenkannan då och då. Den lever och frodas av all negativ energi jag försöker dräpa den med… 🙄