Allmänt

Känslosam

Åh, jag blir så känslosam när jag försöker sluta röka! Jag har – än så länge – inte brutit ihop i ett ilskeutbrott där jag bara vill bita huvudet av någon, däremot gråter jag floder över allt och ingenting. Lyssnade på en gammal låt jag nästan glömt bort, och tårarna sprutade. Fick beröm för ett jobbärende av kunden (per telefon, tack och lov) så tårarna rann och jag var tvungen att snabbt avsluta samtalet. 🙄 Nå, det går över, men känns lite löjligt emellanåt. Mina kollegor är informerade, så de vet att jag kan vara känslomässigt labil.

Igår provade jag göra vitkålsgratäng, efter ett recept jag hittat online. Den blev faktiskt väldigt god, mycket godare än jag trodde den skulle bli! Dessutom blev det väldigt mycket gratäng, så då vet ni vad jag äter under resten av veckan… 😉

Jag strimlade vitkålen (ett halvt huvud) i ett nafs med min elektriska strimlare – poff så var det klart! Lite hackad lök och vitlök stektes, sen i med vitkålen och steka den lite grann. Ett litet paket grädde och en ask Philadelphia, salt & peppar, häll i ugnsform, strö över riven ost, in i ugnen 225 grader 15 minuter. Klart! Jag stekte rimmat sidfläsk till – och det var gudomligt gott! 🙂

Jag är färdig med ljudboken jag lyssnat på ett tag, ”Roten till allt ont” av Micke Leinegard, och har precis börjat på en ny, ”Nattfalkarna” av Elly Griffiths. Har inte riktigt kommit in i den nya än, men jag har läst/ lyssnat på tidigare böcker i samma serie.

Vädret är klarblå himmel, stora solchanser idag, och ca -8-10 grader. Jag ska ta en liten utflykt till Apoteket och affären idag, då jag fått ett par nya mediciner att prova använda. När jag gjorde spirometrin tidigare, visade det sig att inhalationen inte gjorde någon ändring. Man får alltså först blåsa i ett munstycke, sedan puffa med inhalator och vänta en stund, och sedan blåsa igen, för att se hur medicinen hjälper. Jag provar gärna byta till det starkare artilleriet.