Allmänt, Foto

Nya hörlurar

Ja, som ni ser har jag inte så mycket nytt att berätta om, annat än att vi idag fått nya hörlurar till våra datorer. Telefonin sköts via datorn sedan vi bytt telefonsystem, och vi hade först lurar med USB-anslutning. Det funkar inte när vi jobbar hemifrån, eftersom vi då behöver det enda lediga USB-uttaget till annat. Vi önskade oss lurar med 3,5 mm-propp – och nu har vi fått dem! 🙂 De är t o m så högteknologiska att de har både USB och 3,5 mm att välja mellan.

Det beror inte bara på de nya hörlurarna, utan jag har funderat ett tag på att möblera om på mitt skrivbord. När telefonen försvann blev det en ”glugg” jag kan använda till något bättre än att samla ihop ännu en pappershög. 😉 Jag ska försöka ordna det under förmiddagen, så kommer det att kännas som att komma till ett nytt jobb efter hemarbetet jag planerat in efter lunch idag och hela dagen imorgon (och ev fredag, beroende på hur mycket jag hinner innan dess). 😆

Vädret, för den som undrar, är underbart! 🙂 Solen lyser bländande på snön på hustak och berg i omgivningarna. Det är ändå inte särskilt kallt, runt -10 grader, tror jag. Ingen nederbörd i sikte – än.

Rökningen… Går det si och så med. 🙄 Morgnarna är värst, då behöver jag fylla upp nikotinbehovet* men sedan går det bättre under dagen. I morse svippade jag förbi macken och fyllde på med cigg så jag ska klara mig resten av veckan (har jag tänkt – det var inte många paket jag köpte) samtidigt som jag köpte en motorvärmarsladd av rätt märke.

När jag köpte ny bil såg jag nämligen inte att motorvärmarsladden inte följde med.** Det visade sig att till den nya bilen (Tiger? Vad tror ni om det namnet?) hade värmare av märket Defa, medan sladden jag hade kvar från Speedy var av märket Calix. -Jahaja, då kan jag lika gärna köpa en längre sladd, då jag har pippi på att parkera en decimeter för långt från garaget för att få sladden att nå hela vägen mellan bil och väggkontakt, tänkte jag.

Den nya motorvärmarsladden kommer att skrivas in i mitt testamente, för den var ohemult dyr! 😯 Nå, nu finns den på plats i bilen. Jag funderar på att stöldmärka och larma den. Sladden, alltså.***


*) Det är som med morgonkaffet: jag MÅSTE ha rätt mängd och styrka för att bli människa.

**) Visst hade jag kunnat ringa bilfirman och be dem skicka mig en sladd av rätt sort, men jag hade nog ändå fått en kortare modell. Det var inte motorvärmarväder när jag köpte bilen, så jag kollade aldrig om det fanns sladd i bilen.

***) Bilen kommer att stöldmärkas när det blir ständiga plusgrader utomhus, jag har en märksats som väntar på att det ska bli dags. Däremot kommer den inte att larmas, den piper ändå hela tiden åt mig. Pip-pip-pip – sätt på dig säkerhetsbältet! Pip-pip-pip – du klev ur och stängde dörren fast motorn står på tomgång! Pip – ett ensamt pip emellanåt som jag inte vet varför? 🙄

2 kommentarer på “Nya hörlurar”

  1. Kan tänka mig att det inte är lätt att sluta röka. Minns att det tog flera försök innan mamma lyckades. När min syrra slutade hade hon en anslagstavla där hon satte upp pengar för varje ask hon INTE rökte. Till sist fick hon ihop till en semester. Men nu handlar man ju inte för riktiga pengar längre så det blir inte samma sak.

    1. Jag tar neddragningen dag för dag, timme för timme. Bestämmer att nu får jag inte röka förrän klockan X. Det är inte första gången jag försöker sluta, men förhoppningsvis sista. 😉
      En sporre är att doktorn inte skickar min remiss till ortopeden (för knäna) innan jag slutat röka. Hon avvaktar tills jag meddelat att jag lagt av, för ortopeden behandlar inte rökare.

Kommentarer är stängda.