Allmänt

Tisdag

Det var -27 grader i morse. 🙁 Vintern är definitivt inte över, inte än på ett bra tag. Enda fördelen är att det (just nu) inte snöar, men då vi blivit lovade varmare väder kommer snön ofta med varmare grader. Nå, jag bor och jobbar i vinterbonade byggnader – jag kommer att klara mig. 😉

A tänkte byta min postlåda igår, men jag hejdade honom i sista stund. Den måste märkas och ”dekoreras” medan den är kvar inomhus, så jag har fixat det till idag. Dekorationen blev inte vad jag planerat, men jag får dekorera den bättre under sommaren. Nu är det för kallt idag att börja skruva fast postlådan utomhus, men lådan är i alla fall klar att sättas upp när det blir läge att göra det.

Jag handlade efter jobbet igår. Inte för att jag ville det, utan för att jag måste. Det känns ändå som att jag inte köpt någon mat, bara smörgås med tillbehör. Typ. Nå, jag kan leva på smörgås, även om det kanske inte riktigt räknas som ”mat”. Alltså, jag har idag totalt glömt bort vad jag handlade igår, när jag nu sitter och ska försöka få ihop en matsedel för veckan…? Jag vet att jag räknade ut att jag skulle slippa handla fler gånger under arbetsveckan, men har nu totalt glömt bort vad jag egentligen köpt och tänkt laga till. 😳

Coronarestriktionerna släpptes ju förra veckan, men än har jag inte märkt av det. Jag är för gammal för att släppa loss på nattklubb 😆 (ifall det funnits någon här…) och lever mitt liv mestadels hemmavid, med katt och TV. Även innan pandemin har jag varit mest hemma, även om jag besökt släkten och ett fåtal vänner då och då. Nu kan jag kanske börja med de besöken igen? Istället för att bara ringa.

Jag jobbar ibland hemifrån, beroende på vad jag håller på med – allt passar inte att göra hemma. Vi har klarat oss väldigt bra på min avdelning, ingen av oss har blivit smittade även om barn och barnbarn haft olika omgångar av snuvor (inte alltid covid). *peppar peppar* Var och en har sitt eget kontor och det har varit få besökare. Jag handlar när det är lite folk (strax före 17 en måndag är det typ tre bilar på affärens parkering, då har de flesta hunnit akuthandla efter jobbet) och håller fortfarande avstånd från folk så gott jag kan.

UPDATE
Jag är jättetrött idag. Råkade somna ifrån ”Oak Island”, men som tur var gick avsnittet i repris – mellan 01:00-02:00… Dessförinnan hann jag tömma, fylla och slå igång diskmasken, när jag ändå var vaken. Sedan såg jag vad-det-nu-var innan jag sjönk tillbaka i sömnen igen. Och så satte väckaren igång vid halv sex, som vanligt. Det blir nog en ordentligt tidig kväll ikväll. 😉