Allmänt

Ouppmärksam

Jag skulle ju igår laga till det där fiskblocket jag tinat upp. Bestämde att det blir ”fisk i ugnen” av det. Gjorde i ordning och lade det i ugnsformen, och kollade hyllan i kylskåpsdörren för att ta fram grön currypasta att bre ovanpå. Nähä, där fanns bara röd currypasta. Jag tog fram den och noterade i minnet att jag skulle skriva upp grön på handelslistan, så jag har nästa gång jag ska laga till fisk. Bredde på ett tjockt lager ovanpå fiskblocket och stoppade in burken i kylskåpsdörren igen – och DÅ ser jag den gröna burken! 😯 Inte i dörrhyllan utan på en helt vanlig hylla i kylskåpet… 🙄 (Det blev bra ändå, jag åt med god aptit.)

Katterna är väldigt morgonpigga. De börjar hålla konsert för mig vid altandörren redan före 05 på morgnarna, och om jag låtsas att jag inte hör dem så har de fler sätt att föra oväsen så jag vaknar ordentligt… 🙄 Det är bara att hasa sig upp, spärra upp altandörren på glänt (katterna springer nästan över varandra för att hinna ut så snabbt som möjligt), och sedan försöka somna om. Ibland går det, ibland inte. Med dörren på glänt slipper de åtminstone sjunga på fönsterblecket utanför fönstret om de vill komma in, då kan de komma in själva.

Bara för att bensinpriset gått upp så extremt mycket de senaste månaderna, känner jag att jag vill fara ut och köra – mycket. 🙄 Efter ett par hemmasittande år börjar jag nu tina loss, och vill göra utflykter igen. Åtminstone i närområdet, d v s så jag kan ta mig hem igen samma dag (eller mitt i natten, beroende på vart jag far). Nu blir det vanlig helg den här veckan, men nästa vecka jobbar jag bara mån-tis, och har semester ons och fre (torsdagen är röd dag). Då blir det nog lite rännande, för att se något annat än det vanliga. 🙂

Men jag ska inte planera så långt (!) i förväg, det kan komma saker emellan. Den här helgen räcker gott att planera, och jag kan bara säga att tvätten fortfarande inte är klar… Det ser ut att bli torkväder, så jag kanske hänger tvätt utomhus. OM jag tvättar. Vi får väl se. 😉

UPDATE
Jag är sååå flitig och effektiv idag: har städat bland ikonerna på datorns skrivbord… 🙄 Rättare sagt gjorde jag ett par tre nya mappar, att lägga in gamla mappar i, så det ser mer städat ut. Jag kommer aldrig att hitta något igen 😆 men det är ju ”bara” skrivbordsmappar. Det viktiga som behöver sparas har jag på ett annat ställe, på skrivbordet är bara arbetsmaterial typ utkast och annat krafs. Påbörjade grejer som halkat ner på priolistan, t ex.