Katter

Fågeljakt

Stackar Sigge! Han gick ut igår, en liten utflykt i kvarteret – och plötsligt hör jag ljudet av kattslagsmål! Men bara EN katt som lät illa? Ropade på Sigge, och då kom han rusande hemåt i full karriär – med en kaja flaxande över huvudet! Hoppsan! Han har nog försökt jaga stora fåglar och nu gav de igen. 😆 Stackaren, han fick vara Upprörd hela kvällen och putsade sig i pälsen både länge och väl. Nåja, han lär sig nog att låta de stora fåglarna vara ifred, förr eller senare.

Jag har gjort något oförlåtligt. 😳 Kattmaten (blötmaten i påsar) har tagit slut, så de stackars djuren har fått leva på torrfoder hela helgen, eftersom jag inte iddes fara och handla. Om blickar kunde döda… Jag brukar ju säga att jag har tre basvaror som jag alltid har hemma; kattmat, cigg och kaffe. Nu var kattmaten slut och så utskälld (utjamad?) har jag inte blivit på länge. 😉

Det var otroligt dimmigt inatt. När jag steg upp låg dimman fortfarande kvar som ett tjockt täcke över grannskapet men nu börjar den lätta. Det kan t o m bli en riktigt fin och solig dag idag, om jag ska tro väderprognoserna jag sett. Katterna blev kvar utomhus när jag for till jobbet, Sigge på altanen och Siri på farstubron. Sigge är inte helt överens med mig om att ytterdörren går att använda, men Siri går gärna ut och in genom den.