Allmänt

Tisdag

Jag handlade igår efter jobbet, och hittade en del ätbart (som ändå inte kommer att presenteras i någon matsedel) att ta itu med under veckan. Detta efter ännu ett läkarbesök där inte mindre än två läkare (igen!) talade om för mig att jag måste sluta röka samt gå ner i vikt… 🙄 Tjatmostrar! 😉 Jo, jag vet att jag måste ta itu med båda sakerna, men det är inte så himla lätt. Hade dock det i tankarna när jag handlade, så jag försökte välja klokt under min shoppingrunda.

Ett tips var att se till att jag har något att sysselsätta händerna med – typ stickning, virkning eller annat – för att inte använda händerna till att föra cigg eller godis till munnen. Åååh-kejjj…?!? Jag försöker komma på något jag kan tänka mig att göra…? Ja, ja, jag kommer nog på något så småningom. Om inte annat när jag verkligen måste göra något med händerna, för att undvika mina ovanor. 🙄

Vissa låtar är förknippade med vissa händelser, tidsåldrar, personer, platser, stämningar, känslor, etc. En av mina kollegor har verkligen inte samma musiksmak som mig. Inget ont om det, alla får gilla vad de vill, men hon använder en låt som alarm (?) på mobilen. Det alarmet lyckas slå igång varenda gång hon t ex är på toa eller i något annat kontor eller så – och det är musik som jag verkligen inte kan stå ut med. Jag lyssnar aldrig på radio i bilen, har alltid en bok jag håller på med, men i torsdags när A och C var med så fick radion stå för underhållningen. Gissa vilken låt som spelades flera gånger? Jajamensan – det var nästan så jag började kolla om min kollega smugit sig in i bilen, då den låten är så förknippad med henne. 😉

På tal om böcker, så har jag börjat lyssna på ”Kråkfällan” av Ann Cleeves. Jag älskar ju TV-serien ”Ett fall för Vera”, som bygger på hennes böcker, och jag förväntar mig att Vera snart dyker upp i den här boken. Sedan tidigare har jag läst andra Vera-böcker av samma författare och gillat dem. Jag är över huvud taget svag för engelska deckare, både i bok- och TV-form. ”Shetland” är fredagsnöjet, och jag fullkomligen älskar deras skotska accent! Ett av mina drömresmål är just Skottland (förutom Berlin, Prag och Budapest).

En kompis påminde mig om att nu är det bara ett år kvar tills jag fyller jämnt… Eftersom jag – med framgång – rymt ifrån mina 40- och 50-årsdagar, har jag nu ett år på mig att lista ut vart jag ska åka nästa år i slutet av maj. Det återstår väl att se hur världsläget är då, för nu kan saker och ting ändras snabbare än vi är vana vid. En ny pandemi, eller vidareutveckling av den som börjat klinga av? Oroligheter/ krig/ hot om krig i närliggande länder? Restriktioner av något annat slag?

Väntetiderna för pass är visst otroligt långa, så jag får nog börja söka nytt pass redan nu om jag ska hinna få ett innan jag åker någonstans – OM jag åker någonstans. Vem vet, jag kanske har ett stort kalas hemmavid den här gången? Jag har ju sluppit undan de två senaste. 😆 Planen är i alla fall att inte åka någonstans där det är värme-sol-bad som gäller, det är inget för mig. Jag håller mig ju i skuggan hela den svala svenska sommaren och har inget intresse av att bli ännu varmare. Jag är den på jobbet som är lika blek efter semestern som innan, oavsett väder. 😉