Allmänt

Nya äventyr

Under helgen, och idag, har jag hunnit med lite nya äventyr. 😉 OK, inte så fasligt äventyrliga kanske; jag har varit på IKEA i söndags, tillsammans med C, och i morse fick jag stiga upp före morgonfåglarna för att hinna till L där bilen skulle servas. Jag tror den kände på sig att det var dags för service, för alla möjliga lampor och varningstexter hade börjat lysa på instrumentpanelen…

Motorlampan (!) har lyst i flera dagar, men A fyllde på lite olja åt mig, och det är enda problemet jag haft. (Note to self: kom ihåg att kolla oljan i den här bilen emellanåt. Jag har ALDRIG kollat – eller fyllt på – olja i den blå men den här verkar ta mer.) Vi tog oss ända till utlandet, C och jag, trots alla lampor som lyste i bilen. 😉 Det visade sig att även hon är sjukt förtjust i finsk yoghurt 🙂 så vi passade på när vi ändå var i de trakterna. (Mmmm – ugnsäpple…! *slickar mig om munnen*)

Jag är lite lagom förvirrad idag. Det känns som måndag, men jag vet att det är tisdag. Samtidigt känns det som helg – jag har ju varit till L i morse! Visserligen shoppade jag inget, men gjorde av med stora pengar ändå (det är inte billigt att göra service på bilen, verkligen inte). Jag hann inte heller förbi till B, då jag valde att sitta och lyssna på ljudbok medan jag väntade på att servicen skulle bli klar. Då slapp jag använda en lånebil. Det kan i och för sig vara rätt kul, men jag hade inte riktigt tid att åka till B, eftersom jag bara sökt ledigt på fm, inte hela dagen.

Nästa gång ska jag försöka boka servicen i god tid i förväg, så jag kan välja en bättre dag och – framför allt – tid. Jag var inte riktigt människa när jag startade hemifrån i morse, eftersom jag inte hunnit dricka mitt morgonkaffe. Det nybryggda kaffet tog jag med mig i en termosmugg, så jag kunde suga i mig det under färden. Annars vet man aldrig hur dagen kunde ha slutat… Jag fick allt vackert ta den lediga tid som fanns på verkstaden, vilket var extremt tidigt med tanke på att jag har långt att färdas. Nå, jag överlevde, men kommer att vara sur hela dagen. 😉

Jag har inga planer för middagarna under veckan, utan det kommer att bli väldigt blandad konfekt. Det finns en del rätter hemma i kylen, som blivit kvar från förra veckan, och jag vet inte vad jag vill ha när jag handlar senare under denna vecka. 🙄

Veckans glädjeämne är annars att körsbärsbusken (som aldrig kommer att växa till ett träd) har börjat blomma! Den är alldeles översållad med små vita blommor, vilket ger hopp om en riklig bärskörd i år. Visserligen är de rätt sura, mina körsbär, men det är ändå något särskilt med att äta de solvarma bären direkt de plockats. 🙂

Häggen blommar fortfarande för fullt, så länge det varar. De senaste dagarna har det varit lurigt väder. Det ser soligt och fint ut när man är inne, men väl utomhus blåser det rätt ordentligt – och kalla vindar, dessutom.