Allmänt, Katter

På plats

Idag känner jag verkligen att jag är på plats på jobbet redan från morgonen. Så pass mycket att jag nästan funderar på att ta en hemmajobbardag eller två senare – jag får se hur jag gör. Nu har jag nog fått in allt pappersarbete jag behöver, så kan jag sortera upp det och ta med hem där jag får sitta i lugn och ro och göra klart det som behöver göras. Men – förra gången jag jobbade hemifrån rullade Siri fram och tillbaka över tangentbordet och lyckades stänga av telefonens ringsignal (som jag ännu inte fått igång). Månntro vad hon lyckas stänga av nästa gång? 😉

Vädret består av soliga dagar men kalla nätter. Det är riktigt kallt när jag går ut för morgonröken, och inatt lyckades Sigge stanna ute hela natten. Jag har provat locka på honom när jag varit upp på toa under natten, men först när jag stigit upp i morse kom han in. Han försvann snabbt utom synhåll, men nu vet jag vilket gömställe han hittat att vila på: ett tomrum (mellan två rader med böcker) på en av bokhyllorna i mitt sovrum. Den hyllan döljs bakom ett par kassar med ovikt tvätt, så där kan han ligga i lugn och ro. 🙂 Där brukade Pyralig också vila sig, speciellt när B och familjen var på besök. Just sayin’.

På tal om böcker så närmar jag mig slutet av ”Kråkfällan” av Ann Cleeves. Det är en Vera-bok men jag tycker Vera har alldeles för litet utrymme i den? Eller också har jag blivit så van att se TV-serien, att jag vill ha med henne hela tiden, som i serien. Att den filmade Vera inte alls påminner om den skrivna Vera har jag överseende med, för så är det oftast. *rycker på axlarna*