Allmänt

Skolavslutning

Idag är det skolavslutning för eleverna i våra skolor. Det gör att jag slipper (!) gå ut och äta en tidigare inplanerad lunch, eftersom det kommer att vara fullsatt på alla serveringar vid lunchtid. Då har många föräldrar bjudit med barnen på utelunch, när skolavslutningen är över. Så vi skjuter upp utelunchen till någon annan gång.

Jag har inga speciella planer inför helgen. Det blir väl date med Mr Tvättmask, i bästa fall, om det är torkväder utomhus. Annars har jag alltid disk och städ att ta itu med också, de stunder jag ids flytta mig från soffan. 😉 Jag kan förstås roa mig med att packa upp från min IKEA-påse, som jag drog hem förra helgen. Den står mitt i hallen, där jag lämnat den för att den ska vara riktigt mycket i vägen, så den snabbt blir uppackad.

Tja… Den påsen har nu stått där sedan i måndags. Om jag tömmer den nu blir den ovanligt snabbt urpackad – jag har fortfarande ouppackade kassar i hallskrubben. 😳 Det är ju så att jag packar upp det viktigaste först, och allt som jag köpt för att det-kan-vara-bra-att-ha blir kvar i påsen. Ibland glömmer jag vad jag har köpt och köper det igen (men inte bara på IKEA, är väl bäst att säga).

Jag är sugen på att köpa lite nya kläder, främst klänningar och kjolar, inför sommaren. Och skor… Jag gör snart som Askungens systrar, och kapar lite tår & knölar från fötterna så jag kan använda snygga skor. Just nu har jag fyra par jag kan använda: mina vinter-joggingskor, mina sommar-joggingskor, ett par rosa och ett par svarta tofflor/ sandaler (typ Birkenstock). That’s it.

Att – förutom hallux valgus-knölarna – dra storlek 42-43 gör urvalet ordentligt begränsat. Det är omöjligt att hitta snygga skor som är både långa (stor storlek) och breda (hallux valgus gillar inte att bli klämda). Nå, det är är inte mycket jag kan göra åt den saken, och jag har ju skor att använda. Inget att gnälla över, men det skulle vara kul att få gå med klackar någon gång. 🙄 Jag ska putsa upp fötterna under helgen och lacka tånaglarna, så jag kan börja använda mina rosa tofflor/ sandaler på jobbet – om vädret tillåter.