Allmänt, Foto

Äntligen!

Låt mig först visa hur otroligt mycket körsbärsbusken blommar hos mig i år! 😯 Om allt det där blir bär så får jag plocka mycket!

Så till det roliga: nu har jag äntligen börjat övningsköra med F, efter att ha tagit mig i kragen och lyft ändan ur soffan! 😆 Det är jättekul, och även om hon har kört lite förut så är det ändå ett år sedan sist (och med en annan handledare). Vi har snurrat runt på parkeringen utanför ett företag som är stängt under helgerna* så vi kunde öva på kärringstopp och annat som ovana förare får träna mycket på, utan att någon såg oss. 😉

Jag måste skriva ut ”planen” för vilka grejer som ska övas på, så jag får med alla bitar. Min pedagogiska sida plockas fram när jag förklarar olika saker och moment för henne. Stackaren, vi höll på i nästan två timmar – till slut ringde hennes man och undrade om någon hänt då vi var borta så länge. 😆 Men vi har tränat att köra sakta-sakta, förberett svängar, provat på att parkera och backa ut från parkeringen, tränat på dragläget, o s v.

Ja, ja. Annars har jag inte gjort så mycket under helgen. Tvätten är fortfarande orörd, men det är väl ingen överraskning? 😉 Vädret har varit fint, oväntat fint. Igår var det riktigt varmt på kvällen, då vi var ute och körde, så vi rattade runt på parkeringen med nedvevade rutor. Tyvärr har myggen kommit, så bilen var full med mygg när vi kom tillbaka hem till F. 🙁 Jag passade på att lura hennes man att provköra min bil en sväng, så han skulle få upp suget efter ny bil, och missade inte att tala om var jag köpt den så han vet var han ska kolla 😉

Veckans matsedel blir inte uppskriven den här veckan heller, då jag inte har en aning om vad jag ska hitta på att äta. *rycker på axlarna* Det löser sig nog, även utan matsedel. Jag kommer inte att gå hungrig.

UPDATE
Jag har förstås inte plockat upp från IKEA-påsen än, varorna får mogna ett tag till. 😉


*) Förtydligande: vi kör med hennes mans bil, så jag inte behöver använda mitt eget bränsle för övningskörningen. De frågade hur mycket de skulle betala för att jag övningskör, så jag sa att de får bjuda mig på kaffe, det räcker. Jag tycker det är jätteroligt och det är så kul att ha något som får upp mig ur TV-soffan! Vi har redan räknat ut att onsdagskvällar passar för oss båda, plus en dag under helgerna, vilken som passar oss båda bäst. Två gånger i veckan är ganska lagom, hon ska ju hinna smälta allt mellan körtillfällena.