Allmänt

Ingen lindring

Värmen (hettan) ligger fortfarande som ett lock över Snigelland. Det börjar vara olidligt både ute och inne, till och med på kontoret, där jag numera får köra fläkten både för- och eftermiddag. Uppe i sovrummet är det ordentligt varmt och luften står stilla, men jag sover ju på soffan i vardagsrummet sedan lång tid tillbaka (inte bara på sommaren, alltså, utan året runt).

Jag missade första avsnittet av ”Ett fall för Vera” i tisdags – slog igång TV:n precis när det tog slut, men har sett avsnittet på Play istället. Blir det inget från Midsomer i år? *förbryllad* Eller kör de igång efter några få avsnitt av Vera? Ja, ja – den som lever får se.

A var med min bil till märkesverkstaden* i L igår, och hann förbi till B med familj. Där var kaoset i full gång, p g a A:s skadade ben, men inte värre än att B själv hann ringa mig under kvällen och ge lite mer information om vad som egentligen hänt. Nå, A är ung och stark och vältränad, så han är nog på (båda) benen igen om några månader.

Det hade varit helt annat om jag hade brutit nåt när jag trillade omkull häromnatten. På tal om det, vet ni hur arbetsskadad jag är? Min första tanke var att om jag brutit något måste jag ringa min chef först, sedan ambulansen… 🙄 Men jag bröt inget, utan fick en del nya intressanta blåmärken på nya ställen och lite muskelvärk igår (det tar två dagar innan musklerna känns av ordentligt). Idag mår jag utmärkt! 🙂

Mina matvanor under hettan har spårat ur totalt, jag lever i princip på yoghurt & smörgås. Få se när jag tar mig ur och börjar laga maten jag köpte senast jag handlade. Det var i o f s inte så mycket mat att ”laga”, jag bunkrade mest yoghurt och pålägg. 🙄 Det är åtminstone lätt att föra in min matapp. 😆

UPDATE
Under lunchen kom båda katterna in och klagade högljutt över värmen. Tyvärr kunde jag inte göra mer än slå igång takfläkten åt dem, så de kanske får lite svalka medan jag jobbar resten av dagen.


*) Det som byttes på bilen gick på garantin, så det kostade inget! 🙂 En liten fördel med att ha en så pass ny bil!