Allmänt

Snart

Värmen kommer att ge med sig i början av nästa vecka, som väderprognosen ser ut nu. Det börjar vara olidligt. Jag har 28 grader inomhus i svalaste rummet nere, uppe på vinden är det säkert 35 grader och luften står stilla. Visst har jag källaren att ta till om jag verkligen måste – men jag vill inte sova med spindlarna… 😯 Då svettas jag hellre.

Planen för idag/ ikväll är i alla fall att köra en tvätt när jag kommer hem från jobbet, framför allt för att tvätta upp jobbklänningen jag haft hela veckan, så jag kan använda den nästa vecka igen. Jag har en enda snygg klänning i tunn, svalkande bomull; de andra är mer eller mindre polyester. Jag blir tillräckligt klibbig av bomullsklänningen, och vill inte ha polyester i den här hettan. (Annars gillar jag stretch, men inte just nu.) (Hemma kan jag klä mig i vad som helst.)

Jag lyssnar på ”Sarek” av Ulf Kvensler och den är ruggigt psykologiskt spännande! 🙂 Varje lunch och middag intas med mobilen på bordet, där inläsaren tar mig genom historien bit för bit. Just nu är jag i tvist med mig själv; har jag listat ut slutet redan eller har jag fel? Haha – den som lyssnar får höra hur det går! 😆 (Jag brukar ha fel, genom listigt utlagda falska ledtrådar av författaren.)

Tanken var ju att jag skulle ändra en hel del i min kosthållning. Tja… Det går sisådär. 😳 Mest p g a värmen, som gör att jag rusar in på affären och plockar åt mig de vanliga varorna utan att tänka. Nå, snart blir det svalare och då orkar jag börja organisera en matsedel igen – om inte här i bloggen, så åtminstone i mitt huvud. I vilket fall som helst har jag insett en del hållpunkter att styra mitt matintag efter, utan att behöva ändra allt för mycket. Jag kan t o m unna mig utemat någon gång.

Sötsaker har jag verkligen försökt stryka ur mitt medvetande. Det går faktiskt bättre än väntat, även om ett par (små) återfall har skett. Jag vet ju att minsta lilla bit triggar igång sötsuget, men vi har t ex haft avslutsfika för en kollega (från en annan avdelning) och då kunde jag inte låta bli. Däremot köper jag inga sötsaker själv, inget som jag vet är sockrat. Det finns förstås dolt socker i många varor, men jag försöker undvika de värsta fällorna.

UPDATE
Bara för att jag ska minnas detta när jag gnäller över kyla under vintern: det var +28 inne och +30 i skuggan ute när jag var hem på lunchen… 😳 Ingen vind att tala om och hög luftfuktighet (man kan nästan dricka luften).