Allmänt

Ett år

Det tog bara ett år för snickarfirman att klämma in mitt broräcke i sin planering… Nå, jag ska inte gnälla, nu har de äntligen börjat! Jag har dessutom en granne, som är pensionerad snickare, som håller koll och ger goda råd. 😉 Planen var att jag skulle ta en bild av bron innan jag for till jobbet (till före/ efter-bilder) men hamnade i diskussion om både det ena och det andra med gubbarna snickarna – både aktiva och pensionerade.

Dimman låg tät under natten, så allt utomhus var blött i morse: dynan i rökstolen, cigarettpaketet, altansoffdynorna… 🙄 Ja, ja. Det är ju den tiden på året. Däremot verkar den dagliga luftfuktigheten ha minskat drastiskt, jag kan nog hänga ut en tvätt över dagen och få den torr. Om jag kommer ihåg att slänga i en tvätt i masken, förstås. Jag skulle göra det i morse, men då ringde snickaren på dörren.

Nu har jag klämt i mig första säsongen av ”Outlander”, och planerar att köra igång med nästa säsong ikväll. Jag blir lite bortkopplad från omvärlden, men inte värre än vanligt. 😉 Missade flera ”vanliga” program (som jag brukar se) igår, men de går att se på Play-tjänsten när jag har tid. Däremot har tyvärr serien ”Men in kilts” försvunnit från Viaplay, där jag först mötte två av skådespelarna från serien. Den serien har jag sett för länge sedan, utan att alls ha sett något ”riktigt” avsnitt av ”Outlander”, men då hängde jag inte riktigt med i alla hänvisningar till originalserien som gjordes. Det hade varit kul att se den igen nu! 🙂

Jag är lite i valet och kvalet; ska jag samla ihop hemarbete och jobba hemifrån imorgon, eller ska jag vara på plats på kontoret? Om jag ska jobba hemifrån måste jag först stoppa undan/ köra bort stora kartonger som är parkerade runt jobbskrivbordet, och har stått där hela sommaren. För att inte tala om de mindre kartonger jag samlat i köket, som också behöver forslas bort. Ett projekt att ta itu med under helgen, kanske?

På tal om helgen; jag har ju glömt berätta att jag – håll i er! – har anmält mig till Eldfesten på Berget på lördag! Självklart valde jag alternativet med middag innan spelningen drar igång. 🙂 Ett lokalt (norrbottniskt) coverband ska spela just precis den sortens musik jag lyssnade på som ung. Jag har tjuvlyssnat på dem på YouTube, men ljudet är bedrövligt på inspelningen så jag länkar inte dit.

Jag vet att de låter bättre i verkligheten, för när man spelar in ett uppträdande rakt upp och ner med vanlig (eller mobil) kamera så dränker trummorna alla andra ljud. Been there, done that. 🙄 Tyvärr kunde inte min gamla kompis K följa med mig (hon hade verkligen älskat att höra dem) då hon var uppbokad på annan ort just den helgen, men jag går dit ensam själv. Risken är minimal att jag inte träffar någon jag känner, det är ju på hemmaplan. 😉