Allmänt, Katter

Nya glasögon

Jag ska vara ledig efter lunch idag, för att hämta mina nya glasögon i L. Sedan får jag se om jag ids gå på matmarknaden eller inte. Vädret är grått, utan nederbörd, men så grått & tråkigt att jag totalt tappat lusten att alls åka någonstans över huvud taget. Men jag måste ju hämta mina nya glasögon, så det är bara att bita ihop och göra det.

Jag var och handlade igår, inte allt som stod på listan, utan en snabb runda med de mest livsnödvändiga sakerna. I affären träffade jag E, en f d kollega, som jag stod och småpratade med länge och väl. Det gjorde att mina knän knappt tog mig ut från affären och in i bilen, men efter att ha kämpat med matkassarna (bara två den här gången) uppför bron och in i kylen, kunde jag äntligen slå mig till ro framför TV:n.

Knäna gillar inte att jag står stilla, det är som att då sjunker de sakta ihop och stelnar till ännu mer än vanligt. Nu börjar jag ha svårt att ta på mig strumporna, speciellt på vänster fot. 🙁 Jo, jag vet att det finns hjälpmedel för det (strumppådragare) men… Jag kämpar vidare ett tag till. Idag har jag kryckan som stöd i tillvaron, så kanske inte vänsterknät värker så hårt ikväll. Det har börjat värka även när jag ligger ner, alltså när knät är helt obelastat. Nå, jag ska inte klaga. Det finns de som har det värre.

Sigge, min mysgubbe 😉 , har nu börjat sova mellan/ ovanpå högarna av vikt tvätt som ligger på sängen – och han flyttar sig inte när jag kommer. 🙂 Tidigare har han skyndat sig ut ur sovrummet när jag kommit dit, men nu har han en mycket mer avslappnad attityd. Siri ser jag inte till när hon är inomhus, men jag antar att hon bor i dubbelgarderoben (vars dörr alltid lämnas på glänt).

Jag måste boka en tid för rakning av henne, för hon är full av tovor. När hon har lång päls och går i vått/ fuktigt gräs och under buskar, tovar pälsen ihop sig. Då hon inte kommer hem (läs: inom räckhåll) så ofta, torkar tovorna ihop sig till hårda knölar och blir jättesvåra att få bort manuellt. Först blir det små pälsknorvor, som sedan tovar ihop sig med varandra, så till slut är hon full av stora tovor.