Allmänt

Rutiner

Trots att jag jobbat några veckor efter semestern (det var lääänge sedan jag hade semester, känns det som i alla fall) så har rutinerna inte kommit igång än. Jag försöker t ex tänka ut en matsedel emellanåt, men misslyckas redan i affären – det beror på vad jag blir sugen på när jag väl handlar. Sedan är det inte säkert att jag lagar den maten när jag väl är hemma… 🙄

Just nu har jag kyckling som väntar på att bli tillagad (jag tog inte itu med den igår). Planen (om jag nu ska kalla den så) är att lägga kycklingklubborna – en upptinad påse jag har i kylen – i marinad under lunchen, så jag bara kan slänga in dem i ugnen när jag kommer hem efter jobbet. Det ska bli antingen ris, sås & grönsaker till, eller också rör jag ihop grönsakerna med ägg och gör frittata i ugnen av dem, utan ris.

Till min stora glädje upptäckte jag att ”Outlander” går på TV8 på tisdagskvällar – två avsnitt på raken! 🙂 Även om jag sett serien så är det kul att se den igen, och lägga märke till detaljer som får större betydelse längre fram i serien. Nej, ni får inga spoilers, ni får se själva. 😉 (Igår såg jag säsong 1, avsnitt 3 och 4, av totalt 16. Du har ännu möjlighet att hinna ikapp!)

Jag har onda knän just nu, går med kryckan dagligen. Inte för att det hjälper speciellt mycket, men jag får lite lättare att ta mig fram. Det är nog höstkylan som slår till mot mina oskyddade knän. 🙄 Jag får väl sticka mig ett par knävärmare framför TV:n, så jag håller händerna sysselsatta. Räta och aviga kan jag sticka; om jag får ihop en halsduk kan det inte vara så svårt att få ihop ett par knävärmare. Då slipper jag t o m göra tofsar! 😆