Allmänt

Ett till

Jag bokade igår in mig på ännu ett vaccin mot covid – idag, tidigt på fm. Var tvungen att sätta mobilen på larm så jag kommer ihåg det, då morgnarna går så fort nuförtiden. 😉 Det blir… *tänker efter*… fjärde gången jag tar covidvaccin.

Förhoppningsvis är det samma sort som de tidigare gångerna, för även om de vill att man väntar en kvart efter sticket (för att se så man inte får någon reaktion) så kommer jag att åka tillbaka så fort de dragit ut nålen. De tidigare gångerna har jag inte drabbats av något och kommer förmodligen inte att göra det den här gången heller.

Eftersom jag stannat länge på jobbet de andra dagarna, så har jag igår åkt hem lite tidigare än vanligt. Tog mig faktiskt ur och lagade middag! Inte så avancerat, men jag fick rensat ur grönsakslådan.

Skalade de få potatisar jag hade kvar, tillsammans med mjuka morötter, kokade i fiskbuljong och ett par teskedar röd currypasta. När koket var klart rörde jag ner en tinad påse djfr gröns och ett tärnat fiskblock (även det tinat), och lät allt koka upp innan det fick stå några minuter. Åt fisksoppan med ostsmörgås till, och det var hur gott som helst!

Regnet vräkte ner hela dagen igår, och det verkar fortsätta även idag. Katterna stormyser ute på altanen; perfekt att vara torr och ligga mjukt i soffan, medan regnet smattrar rogivande mot taket. Det tycker jag också om, så vi hade långa mysstunder utomhus igår. 🙂

När klockan var dags att gå och lägga sig, kom de snällt in och lade sig inomhus istället. I morse var det samma visa; de gick ut och parkerade sig på favoritställena, för att lyssna på regnet tills jag kommer hem på lunch.