Allmänt

Snöblask

Det är +0,1 grader idag, och det snöar. Jag var förutseende nog att stoppa i motorvärmarsladden i bilen igår, efter övningskörning och handlingstur, då jag inte iddes köra in bilen i garaget. Det var så njutbart enkelt att bara slå igång motorvärmaren i morse med ett tryck på mobilen! 😆

Det blev bara övningskörning igår, ingen sväng till L. Vi körde med min bil och F fick prova lite panikbromsning på halkan medan vi tränade landsvägskörning. Isvägen till B har precis öppnat, så den är bara för 2 ton, men när den tål 7 eller 12 ton ska vi träna både panikbromsning och sladdar där.

Planerna för idag är att åka till K, men först ska jag försöka komma igång med att ta fram adventsstakarna: två elektriska och en med levande ljus. Och stjärnan, förstås. Lite dammtorkning av berörda fönsterbräden kan också behövas innan allt är klart, men vad som kommer att ta mest tid är att byta ut lamporna i ljusstakarna. Jag har ju köpt nya, LED, som ser ut som ljuslågor, alltså inte den vanliga ovala formen på lampor.

Räkningarna (läs: räkningen – för det var bara en på papper den här gången) är betalda, och jag har till slut tagit mig i kragen och registrerat katterna i ID-registret, när jag ändå satt vid datorn. Alltså, jag hade registrerat Sigge tidigare men tydligen i ett annat register?!? Nå, nu finns båda registrerade på mig, ifall någon av dem rymmer eller blir påkörd. Det är ju inget jag önskar, men jag vet att det kan hända.

Julklappsshoppingen har börjat! Jag har beställt (oväntade) (oönskade? 😉 ) julklappar online till juniorerna under veckan, men är inte färdig än. Det blir ingen kalender till gossarna i år, jag har brukat beställa från Forskarfabriken, men i år iddes jag inte. I år siktar jag mest på julklappar till mig själv – som vanligt! 😆 Jag är en pest och en pina att köpa julklapp åt, för jag köper det jag vill ha direkt själv och har alltså inget jag önskar mig. Typ.