Allmänt, Foto

Direktimport

Nu har jag – till slut – kommit över en liten burk med Pumpkin Pie Spice, som jag kan sniffa på! 😆 Vi får se om jag provar baka något med den, jag ville ha den mest för att lukta på. Den går nog att använda i både bakning och matlagning, eller varför inte smaksätta kaffe? Ja, ja, vi får se. Jag kommer nog på något så småningom.

Det är förstås K som direktimporterat den åt mig, den lilla burken tog inte mycket plats i handbagaget. 😉 Jag var till K i går – i snöslasket – och träffade henne (och B, förstås). Hon åker hem nästa helg, och börjar hemresan redan på lördagen, då hon åker till L för att övernatta hos H med familj, eftersom flyget går tidigt på söndag morgon. Smart drag! 🙂

Jag är extremt tidig till jobbet idag, pigg och utvilad (nåja – det är ju ändå måndag…) kom jag till ytterdörren medan den ännu var låst!!! Det har inte hänt på de senaste åren, jag lovar! 😯 Jag ska snart gå och hämta mig kaffe, ville bara få igång fingrarna och hjärnan lite grann först. Det är en trevlig rutin att börja dagen med lite slöbloggande om ingenting särskilt.

Idag har jag inga matrester till snabbvärmd middag, eftersom jag passade på att åka till V och äta min vanliga söndagsmiddag där: entrecote med pommes och extra vitlök. 😉 Lördagsresterna hade jag redan ätit till söndagsfrunch, så jag får hitta på något nytt till middag idag. Bäst att kolla reklambladet och se vad som lockar att handla (och äta) den här veckan.

UPDATE
Kryddburken innehåller enligt innehållsförteckningen kanel, ingefära, muskot och den ”hemliga” allkryddan, som inte hade någon närmare förklaring. Ja, ja. Kryddan luktar väldigt mycket kanel, men det känns att det är annat inblandat.