Allmänt

Färdig

Jag är färdig med den senaste ljudboken och har precis börjat på en ny: ”Nollpunkt” av Jörn Lier Horst och Tomas Enger. Få se hur den utvecklar sig, just nu har jag knappt hunnit komma in i handlingen. Det var ju ”Outlander”-kväll igår, men jag somnade – förstås – innan avsnitten började och sov gott tills det var en kvart kvar… Ja, ja. Jag får se dem på Play-tjänsten ikväll istället. 😳

Det blev ingen handlingstur igår, av olika orsaker. Talade med B – som hördes väldigt dåligt, p g a krasande ljud från där hon gick på is & snö och pratade i hörsnäckorna som gned mot jackan (?) – men tror de tänker komma till A på påskafton? Ringde A för att börja göra upp planer på vad jag ska ta med till bordet, och han var lika förvånad som jag – ungefär. 🙄 Nå, det löser sig, men jag får planera lite annorlunda med maten. Det underlättar att ha färdiglagat med sig, som bara behöver värmas.

Skatteåterbäringen ramlade in på kontot igår, så jag kan shoppa loss ordentligt till påsken! 😆 Nej, så illa är det inte. Jag hade redan pengar att påskhandla för (och klara resten av månaden också) men lite extra pengar är aldrig fel! 😉 Vad jag däremot måste göra under påsken är att söka fram alla bankpapper för farbror K och se så hans dödsbos deklaration stämmer, innan jag skickar iväg den. Sedan ska väl allt vara klart med honom.

Jag köpte ägg av M, som jag levererat äggkartongerna till. De är så söta: vita, beigea, bruna och mintgröna! En salig blandning av färger och storlekar i den äggkartongen, men det är bara charmigt! Enda ”felet” är att jag inte törs koka dem i äggkokaren, utan får använda kastrull, då de är så olika i storlek. Jag kan försöka para ihop dem storleksmässigt innan koket, men det blir kastrull i alla fall. De är färdigt färgade 😉 så det enda jag behöver göra är att måla ögon på dem. 😆 (Det är rätt tillfälle för ”googly eyes” men jag har inga. Så synd.)

Eftersom imorgon är kort arbetsdag och fredag ledig dag, så är min vecka helt förvirrad vid det här laget. Jag är tillräckligt dagvill alla andra veckor, men den här veckan – och säkert nästa också – är helt utom kontroll. Det känns som torsdag idag, av förklarliga skäl, men jag vet ändå att det är onsdag. Få se hur många dagar i rad jag försöker ha onsdag den här gången? 🙄 Ibland fastnar jag ju på en viss veckodag och det går inte att ändra.

UPDATE
Till slut var jag tvungen att försöka övertala A att skotta vid soptunnorna/ postlådan åt mig, sedan solen värmt upp snön så isklimparna tinat loss. Jag lagrar sopor i köket, för jag tar mig inte fram till soptunnorna, förutom att jag inte tömt postlådan på hela veckan. Med lite tur hinner han göra det idag, så jag inte behöver slå ihjäl mig under min klättring över isdrivan som plogats upp. Jag vet inte ens om jag fått någon post – de kanske hoppar över min låda när det är en driva framför?