Allmänt

Ger mig inte

Jag ger mig inte! Det må vara hur kallt som helst på mitt kontor men: Jag. Stänger. Inte. Vädringsluckan. Även om fingrarna blir stela av köld, så ska luckan vara öppen HELA sommaren, d v s juni, juli och augusti. Det är fortfarande ensiffriga plusgrader dagtid, något kallare på nätterna (men inte frost), men väderprofeterna har lovat att det ska vända och bli varmare väder under helgen. Då får jag börja klaga på värmen istället. 😉

Jag fick värma mig i morse genom ett snabbmöte i ett annat rum (med stängd vädringslucka 🙂 ) men är nu tillbaka på mitt eget kontor igen. Det är främst blåsten som gör att det är svinkallt ute, även om det inte blåser så hårt idag. Vissa dagar har jag fått möblera om lite hemma på altanen för att inte saker ska blåsa bort för mig. Däremot har vi fått väldigt lite regn, trots det mulna vädret. (Inte ens solen vill värma oss.)

Tro det eller ej, men jag har både hört och sett göken den här veckan! 🙂 Jag kan inte minnas när jag senast hörde en gök, och jag har aldrig sett den förr. Nu satt den en sen kväll och ko-ko:ade åt mig i häggen, och flyttade sig sedan till grannbarnens gungställning så jag fick se den ordentligt. Inte nog med det; den upprepade framträdandet kvällen efter! Men sedan har jag inte sett den mer.

Vem jag inte heller har sett på ett par dagar är Siri. Jag har släppt ut henne en morgon (tisdag? onsdag?) vid 3-tiden, och sedan har hon inte synts till. Sigge är lite lagom orolig, går omkring under altanen/ på gräsmattan och ropar sitt ”Siri-läte” emellanåt, men trivs ganska bra med att vara ensam om min uppmärksamhet. 😉 Jag får nog åka på kattjakt vid Avan ikväll, för att se om Siri gått vilse åt samma håll som ”gamla” Sigge gjorde (antagligen i jakt på andungar) för många år sedan. Eller också hittar hon hem av sig själv.

Har jag berättat att jag börjat lyssna på ”Stjärnkocken” av Peter May? Jag är snart klar med den, men har inte lyckats lista ut vem som är mördaren den här gången (heller…). Nästa bok blir nog en svensk författare, men jag avslöjar inte vilken i förväg. Lusten kan ändras innan jag är klar med den här boken, plötsligt dyker något intressantare upp vid horisonten. 🙄