Allmänt

Nu är den här – eller?

Sommaren har kommit, tror jag. Det är varmare på nätterna, och förstås på dagarna, men det blåser och blåser och blåser. Graderna luras en aning, då det ser bra ut på termometern men så går man ut och känner de kalla vindarna. Nåja, blåsten håller insekterna borta. *rycker på axlarna*

Vad som är besvärligt i blåsten, är att Siri fortfarande är försvunnen! 🙁 Hon gick ut i onsdags morse och har inte synts till! Jag ropar och visslar, men träd och buskar susar så mycket att det knappt ens hörs till grannarna. Både jag och Sigge saknar henne, och jag har varit på kattjakt ett par svängar till ett bostadsområde* där jag hittade ”gamla” Sigge när han var på rymmen för många år sedan. Tyvärr hade ingen jag träffade på sett någon extra katt i området, men de skulle hålla koll och meddela mig om hon syns till. Om hon inte dyker upp imorgon, ska jag sätta ut annons på Fejjan, så kanske någon sett henne och hör av sig.

Helgen har varit hyfsad lugn, förutom kattjakten, då. 😉 Vi har varit och övningskört, F och jag, och det går hyfsat bra fast det är länge sedan vi haft tid att köra. Hon har haft tentor, jag har har fyllt år och varit upptagen under helgerna.

Idag har jag gjort sommar, vad gäller klädseln: kort klänning och korta leggings (de når ner över knäna). Det enda är att jag fortfarande har joggingskorna, istället för tofflorna, men jag måste putsa upp fötterna i ett fotbad och lacka tånaglarna innan jag visar mina fötter i full frihet utan sockor. Det är åtminstone inte iskallt i kontoret längre, då nätterna varit varma. 😆

Sigge är lustig. Han kom rusande in i morse (jag har sovit med altandörren på glänt) och jagade efter en geting. Det blev ett himla springande och hoppade från fönster till fönster, och jag hörde klirret av blomkrukor och ljuslyktor som vacklade till när han knuffade till dem – men inget åkte i golvet. Det irriterade buzzandet från getingen överröstade allt annat, men till slut blev det tyst. Om Sigge fick den eller om den hittade ut igen (dörren var som sagt öppen) vet jag inte, men han slutade använda mig som språngbräda, i alla fall. 🙄

Igår låg jag på soffan då jag plötsligt såg en rödrandig katt kika på mig runt soffhörnet och springa ut igen! 😳 Hoppsan, vilken tur att inte Sigge var hemma, då hade den lilla rackaren åkt på spö! 😆 Den kan ha hjälpt mina katter att äta torrfodret medan jag var borta förra helgen, då hela den stora skålen var tom när jag kom hem. Ja, säkert har alla grannskapets katter varit och frossat hos mig, men den röda var ny för mig. Så nu har jag grannkatterna, Svart, Vit, Grå och Röd. 😆

UPDATE
Jag kunde inte hålla mig längre, utan la upp en annons med efterlysning av Siri idag på den lokala anslagstavlan på Fejjan. Med lite tur kanske någon sett henne? *djup suck* Hoppas hon är OK och kommer hem snart igen!


*) Det är speciellt en gata jag kollat, som ligger nära vattnet, där jag misstänker att det finns andungar att äta vid strandkanten. Smaskens för en katt!

2 kommentarer på “Nu är den här – eller?”

    1. Jag börjar bli orolig, med tanke på att OM hon blivit instängd någonstans så börjar det bli varmt nu, om hon inte har vatten. 🙁

Kommentarer är stängda.