Allmänt, Katter

Ingen fångst

Jag var på kattjakt igår men kom hem utan katt – igen. *suck* Få se om Siri hittar hem själv eller hur länge jag får fortsätta att söka? En granne hade sett henne bli jagad upp mot Storgatan av en annan katt, och en bekant hade sett henne inne på ett bostadsområde (där jag var och sökte igår) men det är flera dagar sedan. Hon har ju inte försvunnit från jordens yta, det är bara svårt att hitta henne. Nå, hon kommer inte att svälta, då tillgången på fågelungar är god den här tiden på året.

Idag har jag – förutom allt ”vanligt” jobb jag behöver måste göra innan jag kan vara ledig – två inbokade möten, ett IRL och ett online. Båda tar ca 1½-2 timmar och jag har egentligen inte tid. 🙄 Jag ska ju hinna med allt mitt ordinarie arbete, plus extrauppgifterna jag fick i fredags av A, och dessutom måste jag handla och fara på kattjakt… Kvällens runda vid bostadsområdet blir senare än igår, efter dubbelavsnittet av ”Outlander”. Igår missade jag ”Oak Island” men såg avsnittet på Play när jag var hemma och allt lugnat ner sig hemmavid.

Nu glömde jag fota; igår kom ett par klänningar jag beställt! Jag har bara öppnat förpackningen, inte provat dem, då planen var att göra det under kvällen – men så for jag på kattjakt istället. Nå, klänningarna far ingenstans, jag kanske hinner prova dem ikväll? Ni ska få se dem, jag lovar, men jag vet inte när. 😉

Det kommer att bli en del sena kvällar på jobbet under den här veckan, men det är bra. Då samlar jag på mig flextid, vilket jag behöver. Jag har *host host* använt upp en hel del timmar, så jag ligger på minus, och minustimmar tar minst dubbelt så lång tid att tjäna in som övriga plustimmar – så känns det som, i alla fall. 😉 Det är bra att ha plustimmar till övers, ifall vädret blir bra när jag är tillbaka på jobbet igen.

Det är varmt i luften, men blåser fortfarande. I natt har jag sovit med öppen (på glänt) altandörr för att släppa in lite svalare nattluft – och några mygg… Nu börjar de komma, de små blodsugarna! Jag bryr mig inte särskilt mycket om dem just nu, men det kommer att bli värre. Så på sätt och vis är det bra att det blåser, så det håller myggen i schack. Det var ca 15 grader när jag steg upp men kommer att bli varmare under dagen, då min termometer var i skuggan i morse.