Allmänt, Foto, Katter

Småtrist

Erkänn att ni också tycker det är lite småtrist att vänta på provtagning i evigheter i en sådan här korridor? Inte en färgfläck eller tavla eller något alls att fästa blicken/ uppmärksamheten på under den dryga halvtimmen jag fick vänta på min tur. 🙄 Nå, nu är det gjort och jag får vänta på svar (antagligen hela sommaren – det börjar dra ihop sig till semestertider överallt). *rycker på axlarna*

Det märks väl att jag längtar tills semestern börjar? 😉 Jag har inga Planer, annat än att försöka komma ikapp med städ & tvätt. 🙄 Det är faktiskt bra torkväder i blåsten, även om det blåser så ini bomben kallt vissa dagar. Just i morse har min kollega A plockat fram dunjackan och vantarna igen, för att klara hundpromenaderna, och jag förstår henne. Jag klarar mina rökstunder med den gamla täckjackan jag använder som rökjacka, för utan jacka är det för kallt, och det blåser rätt igenom fleecejackan.

Vi har ensiffriga plusgrader men sommarkänslan är ändå på gång. Det grönskar ju! Min körsbärsbuske har börjat få lite blommor på ett par ställen, men inte alls lika mycket som förra året, då den var helt täckt av blommor och fick massor av bär. I och för sig kommer det nya blommor allt eftersom, så jag avvaktar med att döma ut den. Det kan ju bli ett bra körsbärsår i år igen? 😉

Jag har lite vaga planer att kolla in blomsortimentet som börjat komma fram vid butikerna. Varje år är jag för sent ute, alla lämpliga ”gravblommor” hinner ta slut, men i år kanske jag hinner köpa? Dessutom är jag sugen på att fylla amplarna till altanen igen, det är ändå rätt tjusigt när blomklasarna hänger i drivor (förutsatt att man kommer ihåg att vattna dem…) (de hänger förstås även om man inte vattnar, men på fel sätt 😉 ).

Jag missade katternas födelsedag i år igen! De fyllde fem år igår, men blev inte alls uppvaktade på något sätt. Det får jag ta igen ikväll istället – om jag kommer ihåg det ända tills jag jobbat klart. 😉 Siri är just nu försvunnen, men kommer nog hem när hon blir hungrig. Hon gick ut i går morse och har inte kommit hem – så vitt jag sett- sedan dess. Sigge är lite orolig (ropar på henne då och då) men samtidigt är han helnöjd med slippa vara hunsad lillebror för någon dag. 😉

Jag misstänker att Siri känner på sig att helrakning är på gång, även om jag inte packat upp rakmaskinen för att ladda den än. Planen är att raka hela kroppen, bara lämna huvudet, benen och svansen långhåriga. OK, jag börjar med tovorna, så får jag se hur det går – om jag kan ta resten eller inte. Planen kan ändras. 😆