Allmänt, Foto

Undergången var nära

Jag har, efter en lång dags slappande, röjt i köket för att byta vaxduk på köksbordet (nu är den blommiga borta). Under tiden lyssnade jag på en låtlista på Spotify, för musik under arbetet är alltid rätt! 🙂 Mobilen hade lite batteri kvar men jag tänkte jag lyssnar så länge det går. Hips vips tog batteriet slut, men jag hade precis satt mig att äta, så mobilen fick ligga tills jag ätit klart.

Gick till vardagsrummet och stoppade i laddarsladden. Mobilen funderade ett par sekunder, visade sedan varningsskyltar och började knorra?!? Jag drog ur sladden och provade igen. Samma resultat. Jag kände paniken komma krypande: tänk om den inte går igång igen? Det här är en liten ort, så vi har endast EN försäljare av mobiler, och den affären hade hunnit stänga för dagen – och är stängd på lördagar… 😯 Jag såg för min inre syn hur jag skulle bli tvungen att åka till L för att köpa en ny mobil imorgon.

Bestämde mig för att testa ladda med sladden jag har i bilen innan jag gjorde andra åtgärder. Inte heller där ville den ladda – MEN jag kom på vad som var fel! (Jag skäms nästan för att erkänna det, men ni ska få veta – ifall ni råkar ut för samma sak.) När batteriet tog slut slogs mobilen av. Viktigt vetande: man måste slå på den igen för att ladda den! När jag gjorde det, började den ladda som vanligt. Då hade jag hunnit upptäcka Android Auto, som går att koppla till bilens instrumenttavla, så jag blev kvar i bilen en bra stund ikväll igen. 😉 En massa nya finesser att upptäcka, förutom de jag fann tidigare!

Visst är det hemskt hur beroende av mobilen man blir? Jag funderade på hur jag skulle kunna flytta över pengar från ett konto till ett annat för att ha råd med en mobil, för BankID är ju i mobilen. Jag sköter alltid flyttar mellan konton på mobilen. (Det borde gå att göra på datorn, men då måste jag installera BankID på den, för den lilla koddosan jag använde förr finns inte kvar.) Och att kontakta någon? Om jag skulle komma ihåg någons nummer, för de är i telefonboken – i mobilen. OK, juniorernas nummer är inristade i hjärnbarken efter många år, men ingen annans. Dessutom har jag ingen fast telefon längre…

Vädret är OK, det har blivit soligare och varmare allt eftersom dagen gått, så nu (strax före 21) är det 21 grader och kvavt. Få se om vi får åska ikväll/ under natten? Jag var ute och rökte för en stund sedan, och kunde blåsa rökringar – så pass stilla stod luften. 😳