Allmänt, Foto

Semesterlat

Jag fick en fin gul ros i kruka av min kompis C för några dagar sedan. Till höger om den ser ni resterna av rosen jag köpte själv i början av maj… Få se hur länge den gula överlever? 😉 (C är medveten om att jag tar död på blommor, men hon tyckte jag behövde få en ros i alla fall. Och den levde ju när jag fick den.)

Semestern går åt till att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Visst har jag massor av saker att ta itu med, men jag skjuter upp dem så länge jag bara kan. Nu börjar tvätten verkligen vara ett akut bekymmer, så jag ska ta mig i kragen angående den. Vilken dag som helst…

Vädret har varit förhållandevis fint, men några regniga dagar klämde sig in i torkvädret, precis den dagen jag inbillade mig att jag skulle börja med tvätten. Då hamnade jag framför TV:n istället och fastnade där… Det måste vara lim eller kardborrband i soffan, jag har så svårt att ta mig därifrån. 😉 Nu är torkvädret förhoppningsvis tillbaka.

Katterna har inte hittat på några fler hyss (läs: burit in byten) men det är väl bara en tidsfråga innan det händer igen. Suck. Så är livet med minitigrar i huset. 😉 Det går mycket mindre kattmat nu, då de är ute mest hela tiden. Oftast är det på kvällen de kommer och ropar bakom altandörren, så jag släpper in dem och ger dem färsk mat. Sedan vill de snabbt ut igen. Favoritstället är att ligga på eller under altansoffan och hålla koll på omgivningen.

Jag vänder på dygnet när jag är långledig på sommaren. Det är ju ljust dygnet runt, t o m när det är mulet. Dessutom tar jag gärna tupplurar framför TV:n, så jag kan vakna och undra om klockan är 8 på morgonen eller kvällen. 😳 Jag försöker komma tillbaka till normaltid, för det kommer inte att funka när jag börjar jobba igen om jag vant mig att gå och lägga mig kl 04.00. Frågan är bara om jag ska skruva tiden bakåt eller framåt; gå och lägga mig tidigare eller stiga upp tidigare?

Det är inte bara jag som är uppe sent under sommaren. En kväll vid 23-tiden kom ett par bekanta förbi, så vi satt och drack te och pratade om året som gått i ett par timmar. De har sommarstuga i trakten och kommer norrut varje sommar, så det går ett år mellan gångerna vi ses. Annars bor de långt neråt landet.

Efter att ha stannat hemma ett par veckor kände jag att det började rycka i gaspedalen. Åkte några kilometer bort till matstället V, och år en smaskig middag. I bilen på väg hem upptäckte jag att motorlampan på instrumentpanelen lyste?!? *gaahhh* Bilen är ju för fasen nyservad! Nå, jag har ringt och bokat en ny tid hos märkesverkstaden, så nästa vecka ska jag till L igen. Till dess får jag vackert stanna hemma. *mutter mutter* Tja, jag har ju tvätten att roa mig med för att få dagarna att gå… 😆

På tal om bilen, så var jag och handlade i morse, och satt sedan kvar i bilen och petade på knappar och kollade menyerna i kontrollpanelen. Det fanns så mycket där som jag inte upptäckt tidigare! Jag har alltså sedan tidigare kommit på hur jag slår igång radion, eller mobilens ljudbok via Bluetooth. Farthållaren har jag också lyckats lära mig. Sist ut var GPS:en som tjatar när hon inte vill ta samma väg som jag. 😉 Men det finns finesser jag inte kände till, visserligen mest finlir av inställningar, men ändå.

På sätt och vis saknar jag att inte ha en matsedel, den brukar hjälpa till att styra upp vad jag handlar och vad jag lagar. Nu, speciellt när jag är ledig (jag slutade ju göra matsedel redan innan semestern), blir det varken hackat eller malet. Jag lever mest på smörgås, speciellt nattmackorna är extra goda… 😳 Det finns förstås inget som hindrar att jag börjar med matsedel igen, men jag vill inte just nu. Det får bli till hösten. *rycker på axlarna*