Allmänt

Fågeljakt

Sigge var Stolt Jägare i morse, när han bar in en nyfångad (levande) sparv i vardagsrummet… 😳 Jag gjorde som jag lärt mig att göra: gick ut och ropade på Siri, som kom in och tog fågeln ifrån honom. 😆 Sedan satt han snopen ett par meter ifrån och tittade på, medan hon smaskade i sig godsaken ute på gräsmattan.

Dagens väder är grått med växlande regnskurar. Egentligen började det regna då och då redan igår på kvällen, men idag kom det igång ordentligt redan på morgonen. Samtidigt verkar det vara växlande molnighet, då jag exakt nu – genom en titt ut genom fönstret – ser att solen helt oväntat visar sig. Ja, ja. Svenskt sommarväder. 🙂

Jag gör mitt bästa för att komma ikapp med det som behöver göras på jobbet denna vecka, men det tar tid. Tid som jag egentligen inte har – men jag får ju sitta kvar (nästan) så länge jag vill på kvällarna. 🙄 Just nu är det en massa kvarlämnade, påbörjade ärenden som jag får gå igenom för att se vad som behöver göras eller vem jag ska kontakta. Nå, det går bra, efter alla år kan jag rutinerna och genvägarna (i de fall det finns några).

Idag kom jag ihåg att hämta mig morgonkaffe direkt jag kom till jobbet. Det är inte varje dag jag kommer ihåg det, det beror lite på vilka ärenden jag har väntande. Hemma dricker jag en stor mugg nybryggt kaffe för att alls komma igång. Ett proffstips: jag laddar alltid kaffebryggaren på kvällen så jag bara behöver gå förbi och trycka på knappen när jag stiger upp. Det sparar värdefulla minuter, även om jag är ledig. 😉 Sedan – efter kaffet – är jag redo att möta mänskligheten. 😆

Just nu har jag börjat lyssna på Peter Robinsons senaste (och tyvärr sista) bok; ”Dold i skuggor”. Den rör sig mellan nutid och dåtid på ett föredömligt sätt – men jag hade inte väntat mig annat. 😉 Jag har faktiskt träffat Peter Robinson när han var på Bokmässan i Göteborg för ett antal år sedan, och fick ett par böcker signerade av honom: en åt mig, en åt syrran.