Allmänt

Tisdag

Jag försov mig inte idag! 🙂 Då blir det väl imorgon istället, för hujedamig vad jag var trött i morse. Knappt jag fick i mig kaffet ens, och då är det illa. Jag ville bara lägga mig ner igen men lyckades stå emot frestelsen.

Veckans matsedel började bra: jag gjorde salladen och stekte korvarna. Enda problemet var att själva salladen inte var sallad längre, utan en brun slemmig massa, så det blev sallad utan sallad – bara tomater, gurka, majs och osttärningar. Det blev gott ändå. 😉 Till det tog jag en vitlöksdressing jag tidigare köpt.

Jag hittade ännu en middag i kylskåpet, fler matvaror jag glömt att jag handlat hem. 😯 Nå, jag kommer att äta varje dag, så det jag inte hinner med under veckan får jag ta till helgen istället. Eller spara till nästa vecka för att börja en matsedel då igen. *rycker på axlarna*

Katterna har sovit inne inatt! Det var länge sedan sist, men sent igår kväll ville båda komma in och äta, och sedan stannade de kvar inne. Sigge var förstås gosig med mig en stund, innan han flyttade över till andra soffan, där han bredde ut sig och sov gott hela natten. Siri gjorde som vanligt; gick upp och lade sig i dubbelsängen (antar jag, jag var inte upp och kollade). Så fort jag steg upp och gick ut, så kom de rusande för att dricka vatten ute på altanen. De gillar inte rent friskt vatten inomhus, utan dricker istället utevattnet med ett par döda flugor och lite skräp från träden. 😳

Vädret idag är ca 16 grader, grått, någon liten regnskur hann dra förbi under morgonen. Perfekt jobbväder, alltså! 😉 Jag har ingen kofta eller jacka med mig, så jag hoppas det inte spöregnar när jag ska hem på lunch eller slutar för dagen. Klänningen har inga ärmar, men jag fryser inte så lätt.

På tal om klänningar så har jag beställt två till… Jo, jag vet. De kanske inte passar, men då får jag skicka tillbaka dem. Den här gången valde jag en annan firma, så få se hur snabba de är att skicka beställningen. Förhoppningsvis innan sommaren är över. 🙄 Den här gången valde jag samma modell & färg, men i två olika storlekar, då jag inte är säker på passformen. Jag tog alltså en i ”rätt” storlek och en i storleken större.

Jobbhögarna växer, men jag försöker beta av dem allt eftersom. Vissa högar hör ihop med varandra, och måste göras i rätt ordning, medan andra är helt egna ärenden. Nå, dagarna går fort – hips vips var det lunchdags igår, och plötsligt var det dags att gå hem. Det är så lite folk på plats den här veckan, så jag reagerade inte på att klockan drog iväg. I vanliga fall brukar folk passera förbi mitt kontor och säga ”hejdå” på väg till personalparkeringen (jag sitter i närheten av utgången) men inte den här veckan.

Jag hade en diskussion med E om just detta under gårdagen. Vem ska man kontakta eller hänvisa till när hela avdelningar håller stängt? På min avdelning har vi alltid folk på plats, vi turas om att ha semester och byter period varje år (i år hade jag första, nästa år har jag andra perioden). Somliga andra avdelningar skiter totalt i att hålla ruljansen igång under sommaren, utan låter alla gå på semester samtidigt. Det är ju så att alla vill ha semester i juli, men istället för att dela på månaden (som vi gör) låter man alla få sin vilja igenom. Nå, det är inte mitt problem, men det blir mitt problem när kunder blir irriterade – det är ju vi som är på plats som får sura miner.

Nu ska jag inte gnälla över det, jag har mycket arbete som väntar. Måste hämta kaffe så jag kommer igång ordentligt. 😉