Allmänt, Dagens outfit, Katter

Storätare

Alltså, Siri är en riktig storätare. Hon trycker i sig båda påsarna blötmat jag ger dem till frukost eller middag, så stackars Sigge blir alltid utan och får nöja sig med torrfoder. Igår låg hon ute och sov hela dagen efter frukosten, kom in och åt båda påsarna blötmat till middag, för att sedan gå ut och lägga sig igen. Hon lämnade inte altanen på hela dagen. Däremot på natten… 🙄 Nu gillar katterna att vara ute och smyga på nätterna, då det börjar bli riktigt mörkt – speciellt när det är mulet.

Ifall ni undrar, så har jag fortfarande inte vart och handlat, men det kan bli en väldigt snabb, väldigt akut, handelsrunda idag under lunchen. Min matsedel försvann i fjärran – som vanligt – och jag har nu slut på det mesta hemmavid. Fantastiskt vad jag kan slänga ihop måltider på det jag råkar ha hemma i gömmorna! 😉 (Kanske inte alltid så lyckade middagar, men fullt ätliga, även om jag inte kommer att göra om en del ”experiment” inom den närmaste framtiden.)

Det märks tydligt att jag behöver tvätta. Just idag har jag på mig alla olikmönstrade plagg jag kunde hitta, bara för att det var vad som fanns rent. Det är inte bara mönster, det är även flera färgskalor – men det är ju bara jag som bryr mig. *rycker på axlarna* Ingen har ännu klöst ur sig ögonen för att slippa se min mönster- och färgblandning. (Fast dagen är ung, det kan hända mycket innan kvällen. 😉 )

Ibland funderar jag på att klippa av mig håret. Igen. Samtidigt vet jag att jag är för lat (och snål) att börja springa till frissan var 6-8 vecka, så det slutar alltid med att jag har håret ”på utväxt” och har väldigt risig frisyr, tills det plötsligt en dag går att svansa eller sätta i klämma – och så sparar jag utväxten. Igen. 🙄

Senast jag var och klippte till frisyren fick jag plötsligt lockar i håret?!? Eller, lockar och lockar, det var väl mer att håret blev typ vågigt. Jag som alltid haft spikrakt hår vet inte vilket underverk frissan utförde med saxen, men nu börjar det vara som vanligt (spikrakt) igen. Det spelar ingen större roll, jag sätter ändå alltid upp det med snodd eller klämma – så jag skulle lika gärna kunna vara kortklippt. 🙄

UPDATE
Vi bytlånade bil idag, A och jag. Han och C (och någon mer) skulle till IKEA och ha släp med sig, och hans bil har inte dragkrok. Ingen fara, han har lånat den förr, så jag är inte ett dugg orolig. Vad som istället kan göra mig en aning orolig är att behöva köra hans bil, som har automat.. Jag har alltid kört manuellt växlade bilar, så jag vill växla i varje korsning. 😳 Nå, nu gick det bra ändå, jag skulle inte så långt (hem på lunch) och det var inte mycket trafik. Efter jobbet måste jag handla och då känns det lite trixigt att parkera, när jag inte får slira på kopplingen. 😉

Lunchen blev från Grillen, så nu är den resursen använd för idag. För hela veckan, tror jag. Utemat i all ära, men den är både dyr och onyttig. Inte för att jag lagar särskilt mycket nyttigare mat hemma (älskar smör & grädde), men ändå. Det känns rejälare att äta hemlagad mat. Jag har förstås ingen idé om vad det kommer att serveras i Snigelskalet idag, men jag får se vad jag känner för när jag handlar. Glöm matsedeln, den sprack så det visslade om det. 🙄