Allmänt

Ny vecka, ny månad

Nu har oktober kört igång, och jag har fortfarande inte bokat tid för byte till vinterdäck. Ingen nattfrost de närmaste nätterna, men mot slutet av veckan verkar det vara dags igen. (Vi har ju tidigare haft en natt med frost.) Det var typ 5 plusgrader i morse, så Sigge blev inte ute så länge i morse. Siri, däremot, har gått sin vanliga promenad (antar jag): ner till hotellet och campingen, för att kunna följa älven en bit nedströms därifrån. De har sovit inne i natt, då regnet öste ner i går kväll. Inget väder för en katt. 😉

I lördags åkte jag ner till kusten, shoppade kattmat och åkte förbi till B. Det var bara hon och lilla A hemma, men tyvärr sov lilla A en maratonsömn hela tiden jag var där. Jag åkte hemåt tidigt, för att dels slippa köra i skymning/ mörker, då det var väldigt mulet och småregnigt, dels trodde att jag skulle komma igång med tvätten redan på lördagen. (Den ligger fortfarande orörd, kan jag säga, ifall ni förväntade er något annat. 🙄 )

All kattmat, och annat smått & gott jag köpt, ligger fortfarande kvar i bilen. Jag orkade inte börja bära in det när jag kom hem, och sedan blev det inte gjort. Tänkte börja ta in från bilen under lunchen. En liten chock fick jag när jag kollade mitt konto i morse; hade totalt glömt att alla räkningar inte var dragna före helgen… Flera hade dragits nu, efter helgen, istället. Nå, jag kommer att klara mig utan problem, jag blev bara förvånad. Trodde först att jag gjort av med alla de ”försvunna” pengarna under min shoppinglördag, innan jag såg vad som egentligen dragits från kontot. 🙄

Veckans matsedel har jag börjat fundera på lite smått, men den var svår att få ihop. Det var inga bra extrapriser den här veckan (jag har kollat veckans reklam online) och jag har inga idéer om vad jag ska hitta på att laga till middag. Om jag funderar på det en stund till, så kommer jag nog på något. Det jag planerar att laga idag finns redan hemma, det är bara resten av veckan som saknas. 😳

Nu, när det blivit kallare, har jag börjat använda min nya fleecejacka som jag köpte för ett bra tag sedan. Bilen har varit så skitig att jag inte velat använda den nya jackan – vill ju inte börja med att tvätta den direkt. Den är fleece invändigt, men som vanlig trikå utvändigt. Och. Den. Har. Långa. Ärmar! Äntligen en jacka som räcker ända ner till händerna på mig! Det enda jag inte riktigt gillar med jackan är kapuschongen, som jag upplever som stor och bylsig, men den går att vänja sig vid. Jag har ju andra jackor med kapuschong. 🙄

UPDATE
Nu kör vi utmattningskrig, Sigge och jag. Han vill inte ta på sig halsbandet (med den nyladdade GPS:en) igen, jag tänker inte släppa ut honom utan halsband på. Vi får väl se vem av oss som går segrande ur den striden. 😉 (Ett hett tips är att han vinner, jag är inte så uthållig. Eller också är han envisare än mig.)

Det dök upp en ny kollega (på en annan avdelning) idag, som snabbt visades runt i byggnaden. Med lite tur kommer han ihåg några personer till att börja med, förutom de allra närmaste kollegorna. Nu är det länge sedan, men jag minns hur förvirrande det var att gå runt i korridorer som alla såg likadana ut med mer eller mindre kända ansikten i de olika kontoren. Det är värre för den nya, då jag hade fördelen att vara från orten och kände många till namn och utseende sedan min tid på Posten.

Jag är ingen sällskapsmänniska. OK att träffas några stycken ibland, men inte jämt och inte för många. I fredags var jag på After Work på hotellet, tillsammans med några andra 60-åringar. (Ja, en var bara 59, då hon fyller år i november. 😉 ) Det var trevligt, god mat och gott sällskap, men jag var glad att få lämna stället efter ett par timmar, då jag hör så dåligt i allmänna miljöer med mycket prat och skratt runt omkring. Dels beror det på mitt döva öra, men jag tror det beror på åldern också. Jag kan inte koncentrera mig när det låter från alla håll – det kunde jag förut. 😳 Samtidigt var det kul att träffa hela Gänget igen, så vi kommer nog att göra om det någon gång. 🙂 Det var inget fel på sällskapet, definitivt inte!