Allmänt

Uppskjutning

Jag är verkligen en mästare på att skjuta upp saker och ting. Givetvis for jag inte och handlade igår, trots middagen från Grillen. Efter att jag ätit, vilade jag en stund på soffan – och det blev en lååång stund… Snöpligt vaknade jag i tid för att hinna till macken och köpa cigg, men min hjärna var som gröt, så jag bestämde mig för att mathandlandet får bli idag istället. 😳

Det är kallt och frostigt idag, men jag kom ihåg att stoppa i motorvärmaren igår, så bilen var avtinad när jag skulle till jobbet. Inga rutor att skrapa! 🙂 Katterna har varit ut – Siri en längre stund än Sigge – men har sedan kommit in och fått sin frukost, så nu vilar de sött på varsin soffa.

Väderprognosen visar att det kan bli snö framåt kvällen, så nu måste jag verkligen ta in soffdynorna från altanen, eller hur? 😳 Igår passade jag på att resa upp fågelmatarstationen som vickat omkull. Jag vet inte om den ramlat av sig själv, eller om någon har hjälpt den, men jag har flyttat den en bit. Det växer en buske precis bredvid, som har brett ut sig och kan ha fått stationen att börja luta, och så har den fallit när någon fågel satt sig på den. Whatever. Den är nu flyttad, förankrad och behöver fyllas på. Måste bara köpa solrosfrön först.

Idag är frågan om jag ska jobba hemifrån redan under eftermiddagen eller om jag ska ta det först imorgon… Jag har ju sommardäck på bilen och vill helst ha den i garaget när det är snöfall. På torsdag blir det däckbyte, det har jag bokat. Jag har diverse förberedda ärenden att ta med hem, som bara behöver skrivas, och det går bra att göra hemifrån. Det är faktiskt lugnt att sitta hemma och skriva; ingen som springer förbi och ska fråga något, eller har ärenden så jag blir avbruten i det jag håller på med.

UPDATE
Katterna gick ut under lunchen, och fick genast span på en ”granne” som smög över gården, via omvägen under altanen! Spännande så det förslår! 😉 Mina katter försvann ganska snart efter att grannen smugit runt husknuten, och nu förstår jag varför Siri börjat lägga sina revirrundor i närheten av huset, och inte nere vid älven där hon var förr. Ja, hon går fortfarande ner till älven då och då, men inte alls lika mycket som tidigare.

UPDATE 2
Plötsligt slog det mig, en sak jag kommit att tänka på tidigare. I många inredningstips/ -reportage har inredarna hällt upp torrvaror, t ex havregryn eller makaroner, i genomskinliga glas- eller plastburkar, gärna märkta med en liten etikett för att det ska se snyggt ut. Jaha? Var gör de av med resten? Alltså, varför ska man spilla över ett halvt paket havregryn till en glasburk ”för att det ska ta mindre plats” i skafferiet? Slänger de resten av havregrynen? Eller gömmer de paketet i ett annat skåp? Jag förstår verkligen ingenting. Det tar ju dubbelt så mycket plats.

Visst häller jag ibland över varor från en förpackning till en annan, oftast sådant som handlas hem i påsar som sedan töms till en rejäl burk med lock när påsen är öppnad – för att det skräpar från påsen. Definitivt inte några dekorativa glasburkar hos mig. Det finns ändå öppnade (hoprullade) påsar i mitt skafferi utan att jag känner att de måste bort.