Allmänt

Gullungen

Lilla A är verkligen en riktig gullunge, när hon kommit över den första blygheten över att jag var där! Hon är helt enkelt bedårande, där hon springer runt och ”städar”, leker med katterna, och äter med hela kroppen. A var tvungen att sanera henne i duschen efter middagen, då hon lyckats kleta in hela sig med maten – men det hör ju till. 😉

Jag var snabb på shoppingområdet S, tog bara en affär, så jag fick sitta länge på bilverkstaden. Det gör inget, då de bjuder på både kaffe och fika. Jag hade min bok att lyssna på, Michael Connellys ”Svarta lådan” – en Harry Bosch i full form! Den är inte ny, har några år på nacken, men jag har inget minne av att ha läst (eller hört) den förut. Det kan hända att den inte är översatt förrän nu, men det spelar ingen roll. Med Harry får jag vad jag vill ha: en stenhård snut, inga detaljerade samlagskärlekshistorier, ett mord som visar sig vara något annat än vad det verkar vara från början (när Harry börjar gräva i det). Lycka! 🙂

Förutom att jag köpte kattmat i stora mängder, laddade jag upp med godis. Alldeles för mycket, egentligen, men nu finns det ifall det kommer förbi några utklädda ungar på tisdag. Jag kan eventuellt ha haft besökare i fredags, innan jag kom hem, då det kan ha varit spår på gården i början av snöfallet. Det kom en hel del snö, så jag är inte säker på om det var nya eller gamla spår under all den nya snön. Ingen dök upp under helgen, så jag fick äta godis alldeles själv. Var inte oroliga, det finns kvar. Mycket finns kvar. Jag köpte flera storpack av t ex Twix och KitKat, sådant godis som är färdigt styckevis i papper. Då slipper ungarna gräva runt i en godisskål.

Veckans matsedel består av ännu inte tillagade rätter, men jag kollade datumen på förpackningarna och insåg att det kan bli snabba ändringar. Som tur är har jag rester från gårdagens lax i ugn, och det finns annat jag kan laga till om det skulle visa sig att något luktar skumt när jag öppnar förpackningen. Det händer faktiskt att jag slänger mat, även om det inte är ofta. Jag försöker köpa sådant jag ska laga till under veckan, men nu har jag ändrat matsedel flera gånger, så vi får väl se. Annars har ju affären öppet alla dagar i veckan, så jag blir inte utan mat. 😆

UPDATE
Jag är redan less. Ärdetintefredagsnart? 🙄 Få se om jag blir ensam här hela eftermiddagen? En kollega var här på fm, men hon skulle göra annat under em, så jag vet inte om hon kommer tillbaka hit förrän imorgon. Under tiden kan jag ju ägna mig åt att drömma om de fantastiska middagar jag tänker tillaga den här veckan. Eller nåt. Kanske jag t o m skulle arbeta lite? 😉