Allmänt

Stormad snö

Det snöade inte särskilt mycket igår, om alls något, men däremot stormade det runt den snö som tidigare kommit så det bildades drivor på nya ställen. Som vanligt fick jag knuffa upp ytterdörren, då vinden legat på från det hållet, medan ett par av trappstegen nedför bron var utan snö?!? Ja, ja. Så blir det när det är vinter. *rycker på axlarna*

Min elmätare är nu utbytt till en modern variant. Hoppas jag, för jag har inte varit ner i källaren och sett om mätaren ser mycket annorlunda ut än den förra (och minns definitivt inte hur den såg ut). Whatever, jag har ström i Snigelskalet, det räcker för mig. Jag fick en liten broschyr med tips om vilka ”finesser” jag kan göra med den nya mätaren, men jag vet inte om det är något jag tänker börja med. Att jaga de billigaste strömtimmarna gör inte så stor skillnad för mig, då min elräkning brukar landa på kanske 150 kr/mån. Jag värmer ju inte huset med el, utan har fjärrvärme.

Arbetsdagen drog igång tidigt för mig idag. Jag brukar behöva piggna till (läs: hämta mig kaffe och dricka det framför datorn) innan jag gör något vettigt men idag var det full rulle redan från början. Lite ovanligt, men nödvändigt. Jag får ta mig jobbkaffe senare – jag hann inte till kaffeautomaten på morgonen, och nu har min telefontid kört igång.

Igår fick jag faktiskt beröm från en kund, som tyckte jag var så bra på att förklara saken vi diskuterade, på ett enkelt och lättförståeligt sätt. 🙂 Jag har jobbat länge med ”kundtjänst”, vet att ta ner diskussioner och bestämmelser på en nivå som den jag talar med kan förstå. Min pedagogiska sida visar sig ibland. 😆

Jag har blivit väckt ett flertal gånger igår kväll och under natten för att Siri ville gå ut. Sedan kom hon (hyfsat) snabbt in igen, bara för att en stund senare vilja gå ut ännu en gång… Till slut, i morse vid 5-tiden, ställde jag upp altandörren på glänt, så fick hon gå ut och in som hon ville. Ingen fara, det var bara ca -5 grader, och min väckare börjar låta vid halv 6, så det var inte så länge – bara som en ordentlig vädring. 😆 Jag var bara less att stiga upp hela tiden. Förhoppningsvis har hon inte dragit på sig en urinvägsinfektion, vilket gamla Siri en gång gjorde.

Dagens middag blir en fortsättning på den jag lagade igår: hamburgare med pommes (inte bröd). Sedan måste jag ta itu med fisksoppan, då fiskblocket bör ha tinat vid det här laget. Planen för ikväll är att skala och hacka allt färdigt till imorgon, då går det fort vid spisen! 😉 Min matsedel sprack redan på måndag, men spela roll. Jag får äta rätterna i en lite annan ordning än det var tänkt.

UPDATE
Det blev en spännande dag idag, eller vad jag nu ska kalla det. 🙄 Möten av alla slag och sorter, både sådana jag var inbokad till och (oförberedda) sådana jag fick hålla själv. Till slut tog alla möten slut, så jag kunde – totalt dränerad på energi – gå och fika med mina kollegor. Jag behövde verkligen kaffe – och så var kaffeautomaten trasig!!! 👿 Den största synden på det här bygget! Det hjälpte inte att det satt en lapp på maskinen att den var felanmäld- jag blev ändå utan kaffe… *tyck lite synd om mig i alla fall*

Nu ska jag gå och hämta de utskrifter jag skickat till skrivaren, plus att jag behöver kopiera ett par dokument. Sedan ska jag gå hem och se hur det går med Siri. Både hon och Sigge gick ut under lunchen, men kom in igen väldigt snabbt. Sigge är så rolig i nysnön, han flyger fram runt tomten så snön sprutar åt alla håll! 😉 Han har ändå lite koll, springer inte över till grannarna. Han har väl sett hur långt deras barn går och stannar vid (tomt-) gränsen.