Allmänt

Nästan allt

Nu är nästan allt fixat till jul, både hemma och på jobbet. Jag handlade igår, och har bara kvar att köpa skinka, blötaspad och tunnbröd till julen. Hör och häpna: jag fick tag i både lax och ansjovis! Eventuellt far jag och handlar ikväll igen, då jag precis fått ett meddelande att ett paket (det sista jag väntat på före jul) finns att hämta på affären, så jag kollar nog om de fått in ”de rätta” skinkorna. Affären hade nämligen skinkor av olika slag igår, men inte just den sorten jag vill ha.

Så julmaten är så gott som klar. Återstår bara att städa-diska-tvätta. Snigelskalet är nätt och jämt beboeligt och jag vet inte hur jag ska kunna fixa middag idag: alla grytor är odiskade, förutom allt annat som är odiskat. 🙄 Det blir till att packa diskmasken och köra handdisk på det som inte ryms i den ikväll. Jag skulle behöva köra dammsugaren och golvmoppen också, för att inte tala om att skura kattlådan. Jippi. Eller nåt. Nå, jag har ju en vecka på mig.

Under den kommande helgen – senast då – måste jag lägga lax på gravning, så jag hinner frysa den efter att den är gravad. Årets köttbullar blir äkta Felix/ Findus/ whatever, jag ids inte rulla egna, och för övrigt kommer de att ätas till middag någon dag (eller två) under den kommande veckan, av bara mig själv. En ny sak jag ska prova i år är att göra pigs in blanket, för att variera prinskorvarna lite grann. 🙂 Det kanske blir en annan vardagsmiddag?

Jag är färdig med boken jag lyssnat på, men har inte valt någon ny än. Det kanske blir under lunchen; jag brukar ju lyssna medan jag äter. Min lista med nedladdade böcker är lång och till viss del varierad. Mest deckare – förstås – men en del annat har också hittat dit.

UPDATE
Jag får visst vara irriterad idag igen. 😉 Den här gången på mig själv, rättare sagt mina naglar. På ett par av naglarna på högerhanden är det pyttesmå flisor/ skåror/ sprickor som fastnar i kläderna – och på musmattan! 😯 Jag har en nagelfil och försöker fila där det verkar behövas, men icke sa nicke. Det hakar fast emellanåt ändå. Så. Ytterst. Irriterande. Nåja, det går att åtgärda, om inte annat så med nagelklipparen ikväll.

Siri gick ut under lunchen och hann inte komma in. Det var -20 igår kväll men ”bara” -15 i morse. Vad graderna är just nu vet jag inte, men hon klarar att vara ute tills jag kommer hem. Planen är att åka hem och äta först, innan jag far och handlar – allt för att minimera mängden snask jag annars köper… 🙄 OK, nu ingår inte snask av något slag i det jag tänkt köpa, men man vet aldrig. Igår höll jag mig strikt till listan och ska försöka med det idag igen.

Jag började med en ny bok under lunchen, ”Kvinnan i leran” av Peter May. Har inte hunnit lyssna så långt, är inte ens förbi baksidestexten som ger en snabbstart, men jag gillar Peter Mays böcker och förväntar mig en spännande resa. 😉