Allmänt

Lite snö igen

Dagens väder är ”lite snö”, i alla fall nu på morgonen. Jag trodde jag skulle bli tidig till jobbet men hamnade i ”ska-bara-träsket” och blev sen, idag igen. 😳

Det är sophämtning imorgon, så jag passade på att ta ut inte mindre än sex (!) påsar med sopor och bana mig väg genom snön till soptunnorna. Plogandet efter gatan har gjort att det är liksom ett trappsteg att kliva upp på för att nå fram till tunnorna, och jag har ingen balans att skryta med när jag ska försöka kliva upp utan stöd. Till slut lyckades jag utnyttja att postlådans ställning frusit fast, så jag kunde ta trappsteget upp med hjälp av den. 🙄

Snöfallet är minimalt, i alla fall så här i början av dagen. Det pudrade lite lätt på bilens framruta när jag körde till jobbet, men jag tror det kommer mer snö längre framåt dagen. *rycker på axlarna* Förutom att solen gömt sig och snö faller, så är det ganska varmt. Bara ett par minusgrader, inget att förskräckas över. Till helgen har väderprofeterna lovat plusgrader! 🙂

Katterna har varit ut en snabb sväng i morse, gjort det som behövde göras (antar jag) och kommit in igen. När jag gick låg de på varsin soffa och myste. Igår fick de vara ute hela eftermiddagen, och gissa om jag blev utskälld när jag kom hem? 😉 Jag har kollat på trackern igår kväll och sett att de inte lämnat gården på hela em, så de har väl suttit på altanen och väntat på mig, alternativt bara gått runt huset (d v s varit innanför hem-wifi-zonen) hela tiden.

Det blev inget handlat igår, heller. Idag kanske det blir av? Jag skjuter upp handlandet så länge jag kan (har ju både kaffe, kattmat och cigg hemma 😉 ) men det börjar bli lite knapert med födoämnen i kyl och skafferi nu. Den stora frågan inför lunchen är hur den oöppnade mjölken i kylen mår? Mjölken har gått över tiden med en vecka eller mer, men då den är oöppnad kan den gå att använda ändå.

Jag råkade för en vecka eller två (eller tre…) sedan ut för att en öppnad mjölk, som hade flera dagar kvar till bäst-före-datumet, blev sur!?! 😯 Det har aldrig hänt tidigare! Det var t o m en stor klump av surnad mjölk i paketet! 😳 Jag hade definitivt inte lämnat mjölken framme, men kanske någon kund ställt den på en hylla i affären och någon annan burit tillbaka den till kylen efter X antal timmar/ dagar? *rycker på axlarna* Det var ju bara mjölk. Ingen skada skedd.

Ikväll ska jag försöka ta mig i kragen och ominstallera minneskortet i TV-boxen, så inspelningarna funkar. Det är SÅ irriterande att inte kunna spela in, jag har ju betalat för det! 👿 Varje måndag somnar jag gott före ”Oak Island” (som jag verkligen vill se) och vaknar typ 10 minuter efter att det slutat. Just den kanalen har ingen Playtjänst så jag försöker se reprisen på söndagar istället. *suck* Jag vill inte vänta en vecka, jag vill se det avsnittet när jag är pigg och har tid.

Även om jag bar in de sista kassarna från söndagens shoppingrunda igår, så har jag inte packat upp dem än. Där finns även ett paket med kläder som jag beställt och hämtat ut när jag handlade förra gången. Eftersom jag hade flera kassar med mat, och paketet inte hade något handtag, blev paketet kvar i bilen några dagar. Nu har det fått åka i den stora blå IKEA-påsen för att komma in. *fnissar* En tidigare kollega var förskräckt över hur jag kunde låta bli att ta in och öppna paket som jag beställt; hon skulle få slag om hon visste hur länge det dröjer med det här paketet! Jag har inte ens öppnat det än, det är inget som är bråttom, utan tittar bara på det varje gång jag går förbi. 😉

UPDATE

  • Sigge gick ut (och kom in igen) under lunchen. Siri stannade på soffan hon ockuperat.
  • Snöandet fortsätter men det kommer inte mycket. Ett par centimeter, kanske. *rycker på axlarna*
  • Mjölken jag var orolig för var helt OK!