Allmänt

Bästa dagen

Veckans bästa (arbets-) dag är här: freeeeedag! 🙂 Tyvärr känner jag av ryggen idag igen, men har proppat mig full med värktabletter av olika slag för att orka igenom dagen. En liten handelssväng måste jag också ta mig igenom, innan jag kan göra helg. Vädret är ovanligt varmt, någon plusgrad och det droppar från tak och träd. Katterna har varit ute och kollat läget i morse, men båda kom in innan jag for till jobbet (även om Sigge gick ut en extra sväng, men bara någon minut).

Planerna inför helgen är att fortsätta att dejta Herr Tvättmask och ta hand om den tvätt som (förhoppningsvis) torkat sedan förra helgen. Mer spännande än så blir inte min helg. OK, det kan bli en del matlagning också, beroende på vad jag känner för när jag far och handlar. Min lista har inga direkta ”rätter” inplanerade, mest bara sådant som behöver fyllas på, men ibland kommer jag på vad jag vill laga medan jag går genom affären.

Gårdagens årsmöte gick bra, jag valdes till ordförande i år igen. 😉 Inget ont i det, men jag ska förbereda styrelsen på att det är sista året. Nu såg jag – på FB – att (ännu) en av mina ordförandeutbildningskollegor från annan ort hoppar av som ordförande. H*n tycker det räcker med fem år. Jag förstår det, för det är slitigt och det är tuffa förhandlingstider nu. Däremot tar jag gärna över som sekreterare igen, som jag var tidigare.

Vi åt pajbuffé på fiket här bredvid när årsmötet var över, och det var fantastiskt gott – som vanligt! Man blir aldrig besviken på det som serveras på det fiket, tro mig! 🙂 Igår hade de två gäng att servera, dels oss och dels en förening i andra delen av lokalen, men de andra störde oss inte alls. Våra sittplatser var i varsin ände av huset, med dörr mellan, och pajerna dukades upp i mitten. Som vanligt hade vi ett par ”lediga” platser, då folk bokar in sig men inte kommer/ glömmer bort, men det är smällar man får ta. Hellre det, än att vi bokat för få platser.

Det är blött och slaskigt ute, inte så halt, men om det fryser på blir det jobbigt med halkan. Jag ska försöka komma ihåg att (om ryggen samarbetar) plocka ihop mina sandbehållare under helgen, för att fara till lämpligt ställe och fylla på dem. För några år sedan sökte jag fram tre små plastdunkar som stått och väntat på bättre tider i mitt bra-att-ha-förråd och skar bort den delen som var skruvkork, så det blev ett större hål där korken suttit. De är perfekta att ha sand i, eftersom handtaget sitter kvar och de blir lätta att både bära och hälla ur (och fylla på). (Den idén snodde jag efter att jag varit på kurs någonstans och sett deras liknade – men större – sandbehållare.)

UPDATE
Jag gäspar käkarna ur led idag, tror jag. Problemet med att klämma i sig de starka ryggskottstabletterna* jag tog i morse, är att jag blir så himla trött av dem. 😳 Egentligen skulle jag stannat hemma för att vila/ sova men jag for till jobbet i alla fall. Ryggen har inte gett upp än, så gäspningarna kan jag leva med. Det är ju trots allt fredag. Dagens lunch blir nog från Grillen, om jag inte kommer på något annat, medan middagen blir (den efterlängtade) majsgrytan som jag skjutit upp hela veckan.


*) Jag kollade upp ryggskottsmedicinerna när jag var hemma på lunchen (det blev inte Grillen) och åtminstone två (receptbelagda) av dem tyckte jag skulle tänka mig för innan jag kör bil med dem i kroppen. 😯 Inte konstigt att jag är trött!

2 kommentarer på “Bästa dagen”

  1. Jag räknar ner veckorna till påsk då det blir en tur norröver
    och kanske även ett besök på Fiket 🙂

Kommentarer är stängda.