Allmänt

Rivstart

*pust* Veckan hinner knappt börja – min dator höll fortfarande på att gå igång – när veckans första besök dök upp, och så rullar det på i raketfart. Få se hur den här dagen utvecklar sig…? Som tur är, har jag varit med förr och hoppas kunna lugna den lilla stormen i vattenglaset innan den tar över hela ankdammen. 🙄

Dessutom fick jag plötsligt en avbokning från en (online-) utbildning jag skulle gå tillsammans med en kollega – hon hade meddelat utbildaren att det inte passar att vi går den ”just nu”?!? Och dessutom har jag ont i ryggen igen, men kämpar mig hit i alla fall, då det inte blir bättre av att vara hemma. (Har käkat värktabletter hela helgen, utan resultat.)

Vädret är bedrägligt varmt, ett par plusgrader har det varit i flera dagar nu! Ingen sol, men värme! 🙂 A skottade bort det värsta slasket framför bron igår, men oj vad det är mosigt på gården. Jag skulle fara en snabbis för att köpa cigg (och middag…) och fick försöka tre gånger att ta mig ut från gården innan jag slutade slira fast. OK, jag hade kanske kunnat koppla bort antispinnfunktionen, men det drog bilen snett – rätt in i snökarmen – varje gång jag närmade mig utfarten mot gatan. 😯

Helgen har gått i lugnets tecken, jag har inte alls gjort det jag planerat att göra. Då får jag ta itu med det ikväll istället. *rycker på axlarna* Handlandet sköts upp, därav ciggsvängen igår. (Jag klarar mig länge, bara jag har cigg, kaffe och kattmat hemma.) Problemet är att hitta på matsedel även denna vecka, men det löser sig nog, bara jag tar mig till affären. 🙄

På tal om att handla, av någon anledning är det jag som fått rollen att fylla på medicinförrådet på jobbet. Det är i och för sig bara värktabletter, men jag ser att det är Ipren som tar slut först. Anyway, jag hann förbi på Apoteket för att fylla på med några askar innan de stängde i fredags, så nu har jag fyllt på medicinlådan i fikarummet igen. Däremot tog jag ingen värktablett; jag har egna i handväskan.

UPDATE
Det blev te & smörgås idag igen till lunch. Standardlunchen, nästan varje vardag (och ibland under helgerna också). Behovet att handla gör sig större och större ju fler dagar som rinner förbi. 😳 Jag får nog bita i det syrliga äpplet och fara till affären efter jobbet idag. Planen var annars i fredags att jag skulle handla då, men av olika orsaker blev det bara Apoteket den dagen. Nå, det går ingen nöd på mig. Jag blir bara utan middagsalternativ allt eftersom dagarna går. 🙄

Jag har gnagat i mig fler värktabletter under lunchen, den modellen jag har för ryggen, men insåg – när jag var ute på gården – att jag hade kunnat ta med mig kryckan också. Om inte annat för att ha lite stöd i tillvaron på det mosiga underlaget vi har nu, som snart fryser på och då blir sju resor värre att gå på.

Jag har ju öppnat paketet jag beställt (med fleecehoodien och leggings) men det ligger ännu kvar varor från IKEA i den stora blå påsen. Vilken dag som helst… 🙄 För att inte tala om kattklöspålen jag slog till på – den är inte heller uppackad och ihopmonterad. Nu börjar det verkligen vara dags, då den gamla klöspålen snart inte har en enda tråd på kroppen. Den var färdigt begagnad när jag hämtade de här katterna, men generationer av kattklösningar tar kål på klöspålarna allt eftersom.

På tal om katterna, så gick båda ut under lunchen, och blev kvar utomhus. Vädret är varmt och behagligt, så det går absolut ingen nöd på dem. Jag tjuvspanade var GPS:arna visar att de är, och Siri verkar sitta på/ under altanen, medan Sigge besöker grannarna. De är alltså inte långt borta.