Allmänt

Precis tvärtom

Jag borde verkligen skärpa mig! Just nu gör jag precis tvärtom mot vad jag annars säger till andra att göra: stanna hemma om du är sjuk. Själv knaprar jag värktabletter och går till jobbet i alla fall… 🙄

Ryggen mår bättre idag än igår (och extremt mycket bättre än i måndags kväll, då det gjorde ont i musklerna av att bara andas) även om den fortfarande hugger till emellanåt. Jag har nu kört ordspråken ”det som inte dödar, det härdar” och ”ont krut förgås inte så lätt” så många gånger att jag funderar på att göra ett nytt: ”ont krut härdar”. 😆

Det blev middag från Grillen igår igen, och jag har fortfarande inte handlat. Med lite tur (och en massa ansträngning) kan jag nog ta mig igenom affären idag och handla lite grann. Jag lusläser min handelslista och försöker stryka så mycket som möjligt, så det inte blir för mycket att bära in. Allt måste rymmas i en enda kasse.

Snart är jag klar med boken jag lyssnar på och planerar att hitta en ny till helgens långkörning. Det blir 2-årskalas hos B, och jag har – hör och häpna – hunnit få paketet fast det var Schenker som levererade! Ja, jag har inte hämtat ut det än, men tänkte göra det idag under lunchen. Jag beställde lite smått & gott som inte alls stod på listan med presentförslag (som B skickade tidigare) men det blir nog bra ändå. 😉

Den här veckan är det sportlov här i norr. Själv märker jag inte av det så mycket, då jag inte har några skolbarn. Förmodligen har drivmedelspriserna gått upp, för av någon underlig anledning gör de alltid det inför stora ledigheter som kanske innebär långa bilresor: till jul, påsk, midsommar och sportlovet. Tänka sig! *ironisk*

Vädret idag är -3 grader, mulet med ytterst lite nederbörd (lite puder på bilen i morse) och det knastrar gott under fötterna när man går. Jag har kryckan idag igen, känner mig mer säker med tre ben än två. 😉 Dessutom hjälper den mig att hålla mig upprätt när det hugger till i ryggen vid oväntade tillfällen.

Katterna fick vara ute hela eftermiddagen igår och har därför bara delvis (Sigge) varit ut i morse. Siri vände redan på altanen, hon gick in och lade sig igen, men Sigge har nog gjort det som behövde göras innan han kom in. Det var inte särskilt kallt igår heller, men de svor högt åt mig när jag kom hem, efter att ha lämnat dem ute i flera timmar. 😆

UPDATE
Katterna gick ut under lunchen och blev kvar ute. Nu kan de gå på skaren, så jag har ingen aning om åt vilket håll de gått. Jo, Sigge går fortfarande att spåra – en stund, i alla fall – men Siri har slut batteri i sin GPS. De är inte långt borta, det är ju fortfarande snö och kallt (med kattmått mätt).

Under lunchen hann jag förbi ICA för att hämta mitt paket med presenter åt lilla A. Passade även på att köpa två ”dagens” från kyldisken; en till lunch, en till middag. Sedan kan jag fara och handla lite ordentligare ikväll. Det blir EN kasse, som jag sagt tidigare. Nu har jag bestämt vad jag absolut måste ha direkt och vad som kan vänta.