Allmänt

Åter till verkligheten

OK, jag har legat hemma några dagar med ryggskottet, men är nu hyfsat pigg igen. Hann knappt till jobbet i morse, så var det full fräs direkt. Ett möte hade hastigt blivit flyttat till 08.00 men det gick jag inte på, eftersom en onlineutbildning jag anmält mig till började 08.30. Jag hann nästan bläddra igenom mailboxen för att se vad som var mest akut bland allt som kommit in. Jisses, jag är borta några dagar och det känns som att hela världen försökt kontakta mig precis då! 😯

Vi har en större uppgradering av systemet vi jobbar i just idag, så jag har gott om tid att göra allt det andra som väntar på mig. Blev även inkallad till chefen (det är inte så farligt som det låter) och har hunnit få inte mindre än tre oväntade besök fast jag stängt dörren för att få sitta ifred under utbildningen. Nå, nu blir det väl lite lugnare under eftermiddagen, jag tror jag kommer att hinna ikapp med de viktigaste göromålen.

Vädret – för den som undrar – är ett par minusgrader men mulet, utan nederbörd. skaren håller för katterna att springa åt alla håll på, så nu vet jag aldrig vart de tar vägen. 😉 De var inne tills jag kom hem på lunchen, sedan försvann de så fort jag släppte ut dem. De har haft mysiga dagar med mig hemma på soffan, men nu får de roa sig utan mig.

Veckan har ingen matsedel, jag har inte hunnit/ orkat få ihop några rätter jag kan tänka mig. Eventuellt blir det en handlingsrunda efter jobbet, eventuellt skjuter jag upp den till imorgon. 🙄 Jag har en lång handelslista men får plocka ut det absolut nödvändigaste och köpa det som ryms i en kasse, då jag fortfarande går med kryckan.

På tal om att gå med kryckan, så har det tinat fram mycket barmark lite överallt – utom på min gård, förstås. Där har jag däremot fått en rejäl traktorsandning igår, så det är inte halt, men jag måste ändå fälla ut piggen på kryckan när jag går på gården hemmavid. Jag kan inte riskera att den halkar till det minsta lilla, då skulle varenda muskel i både rygg och ben låsa sig och ge mig ont överallt. För att inte tala om ifall jag skulle falla… Då skulle jag bli liggande tills någon kom och drog upp mig. Typ.

I fredags ringde en bekant och berättade att yngsta sonen i familjen ”råkat” ägga mitt fönster!?! Jag kollade, och tametusan var det inte två ägg smashade över fönstret! Filuren (ungen) skulle få komma och be om ursäkt samt putsa bort kletet i söndags, men föräldern ringde och meddelade att ungen var sjuk, och att städfirma var beställd (på förälderns bekostnad) istället. Men ursäkt ska jag få när ungen blivit frisk igen. Och, ja – städfirman putsade upp mitt fönster så fint utan att ens komma in. 🙂

Idag åkte det förhatliga diademet in i håret igen. Luggen är för lång, så jag håller bort den med diademet för att slippa få whiplashskador av att slänga med huvudet hela dagarna. Däremot flyger resten av håret omkring utan snodd eller klämma, men det går bättre än väntat. Jag är så himla långhårig nu igen, få se när jag kommer mig för att boka tid hos frissan? 🙄