Allmänt

Ovikt tvätt

Nej, det blev ingen tvätt vikt den här helgen, heller. Jag har haft annat för mig. 😉

Fredag kväll blev det after work med ett stort gäng från jobbet. Denna vecka bjöds det på thaibuffé och jag försökte verkligen se till att äta för varenda krona. Det var jättegott! Inte alls så starkt som jag trott det skulle vara, men det är klart – de hade väl dragit ner på kryddningen för att anpassa buffén till svenska magar. Man kan ju själv krydda mer, om man vill hosta eldsflammor efteråt. 😉

Lördag dammade jag iväg till K, dels för att shoppa i gallerian, dels för att uppvakta syrran. Hon smiter bort nästa helg, då hon fyller jämna år, men det gör inget. Då ska jag på party hos ena brorsan, som också fyller jämna år. Jajamensan, så fiffigt planerat har vi det i min familj – båda fyller år på samma dag, med 10 år mellan.

Jag fick äntligen ge bort den MP3-spelare jag köpt* och proppat full med musik och böcker åt henne, plus en vanlig bok. Som tack för det bjöd hon på middag – inte alls dumt! *slickar mig om munnen* Efter en kväll i trevligt sällskap körde jag sakta** hemåt, och så var lördagen förbi.

Söndag hade jag fullt upp hela dagen med att se ikapp allt jag spelat in under veckan som gått. Faktiskt har jag legat framför TV:n hela dagen! (Som om det skulle vara ovanligt…) Då och då har jag vänt mig åt andra hållet i soffan så jag inte skulle få liggsår, typ, men det har inte uträttats mycket effektivt arbete i snigelskalet.***

Javisstja, det glömde jag nästan: jag har ringt utomlands och kollat läget hos släkten. Vi sågs ju senast i somras, då de campade med husbilen hos mig, men sen har jag varit dålig på att höra av mig. Eftersom jag kört en del klipp & klistra av gamla inlägg så upptäckte jag HUR länge sen det var sen de var här. Jag måste ju ringa och tala om att badrummet blivit färdigt. 😉

Planeringen inför julen börjar komma igång. Jag och B har rådgjort lite om när-var-hur men jag borde kanske blanda in A också. Det beror mycket på hur (och om) B jobbar den här julen. Det blir nog blöta**** alla tre dagarna (julafton, -dagen och annandagen) och julbord en av dagarna, men jag vet ännu inte vilken dag eller tid det passar alla.

[tags]after work, mp3-spelare, Peter Robinson, Kall som graven, Norge, julplanering[/tags]

*) Uppmärksamma läsare ser förstås att det är en exakt likadan som den jag köpte åt mig själv.

**) Isiga vägar, mörkt, en del vilt jag sett under resan till K då det var dagsljus, fick mig att ta det lugnt. Jag hade ingenstans bråttom och hindrade inte andra trafikanter. Det var faktiskt väldigt ödsligt på vägarna.

***) Jag är fullt medveten om man kan vika tvätt framför TV:n. Jag ville bara inte. 😉

****) ”Blöta” är vetetunnbröd doppat i hett skinkspad. Man fiskar upp det med hålslev och äter med skinka och smör. Dopp i grytan på norrländskt vis.

4 kommentarer på “Ovikt tvätt”

  1. Jag kan komma över och vika din tvätt – att ta hand om tvätt är min favorithushållssyssla!!! I gengäld får du gärna diska hos mig, om du vill… och hålla ett öga på kattungen som flyttade in här i förrgår och som har så mycket energi att jag blivit tio år äldre på något dygn, känns det som. Byter ofta blickar med mina äldre katter (de är tio år gamla) och vi funderar allihop på hur mycket energi den där lille har… 😉

  2. Lovar du att jag får handdiska? Med massor av bubblor? (När du har en kattunge som lockbete kan jag gå med på nästan vad som helst.) 😉

Kommentarer är stängda.