Allmänt

Reseskildring

Ja, jag förstår att ni suttit och längtat efter att få höra allt vad vi gjort under semestern. Glöm det! Allt får ni inte veta 😉 men en snabb sammanfattning kan ni väl få.

Torsdag:
I bilen på väg till flygplatsen lyckades jag klämma sönder mobilens display. Inte så bra start på semestern – där sprack budgeten innan jag ens kommit iväg*.

Väl framme i G upptäckte jag en fortfarande öppen elektronikaffär, där jag – mot alla odds – lyckades komma över en likadan mobilmodell som den jag klämde sönder. Enda skillnaden är att den inte är vackert chockrosa, utan har en ful mörkblå färg. Men den fungerar, det är huvudsaken!

Vi checkade in på hotellet, tvättade av oss lite resdamm och hoppade sen på spårvagn till Gothia Towers, där vi åkte upp till Heaven 23 för att beundra utsikten över stan och Liseberg. På väg tillbaka till hotellet åt vi på en restaurang jag gillar sedan tidigare.

Fredag:
Vi strosade omkring och tittade på folk, byggnader och skyltningar mest hela dagen. Åkte spårvagn till Feskekörka och Saluhallen, och kollade en del affärer. Shoppade en del (dyrast blev det på Lush även om jag verkligen försökte hålla igen).

Tillbaka till hotellet för att vila fötterna en stund, innan vi hoppade på bussen till A och T, dit vi var bjudna på julbord. Syrran med man var också där, och vi hade en riktigt trevlig kväll!

Lördag:
Lite spring på stan innan vi skulle på fika. *fnissar* Vi var så upptagna av att kolla på allt möjligt runt omkring spårvagnen så vi missade hållplatsen vi skulle av på. Hoppade av på nästa hållplats och bytte sida för att åka tillbaka. Vi gjorde så, men då hade min inre karta & kompass gett upp – vi vimsade iväg åt motsatt håll än dit vi skulle**! Nå, vi gick tillbaka till hållplatsen och började om, och då kom vi rätt.

Delade ut en present åt Jontas, bara för att han inte ville ha någon. :mrgreen: Eftersom det var Finlands självständighetsdag var paketet vackert (nåja) inslaget i vitt papper med blåa snören, och fyllt med dyrbara *host host harkel* egenhändigt importerade gåvor från vårt grannland i öst. Ungefär.

Vi hade en ny fikatid att passa inne i stan, men till vår stora fasa var spårvagnen vi skulle åka med en halvtimme försenad av någon anledning. Som tur var kunde vi ta en annan och göra ett byte för att komma fram i nästan rätt tid.

Lördagkväll traskade vi runt och försökte hitta en restaurang jag varit på tidigare, som jag visste ungefär var den låg. Vi var nära att ge upp flera gånger men hittade till slut rätt ställe. Mer äventyr än så blev det inte på lördagen.

Söndag:
Hemresa. Vi tog oss i god tid till bussterminalen, åkte flygbuss ut till flygplatsen, och där fikade vi. Flög hem och blev hämtade av båda mina juniorer, plus att en av C:s juniorer skulle åka hem med oss också.

Väl hemma slocknade jag på soffan redan vid 18-tiden och sov till 06-tiden, då det var dags att stiga upp och gå till jobbet. Det tar på krafterna att vara på resande fot! 😉

[tags]resor, reseskildringar, Göteborg[/tags]

*) Jag brukar spräcka min resebudget under själva semestern, inte redan på hemmaplan. :mrgreen:

**) Det låter mycket mer dramatiskt än det var, vi gick inte långt innan vi förstod att det var åt fel håll.

7 kommentarer på “Reseskildring”

 1. Lush…. ??? Är det den där affären som luktar urk över hela Storgatan här i Luleå, så fort någon kund vågar sig in i/ut från lokalen?

  Undrar i så fall hur människan som jobbar där doftar på fritiden.

  ”Men det är bara natuuuuuuuurliga dofter”, säger affärsinnehavaren.
  Finns det någon som tror det?

 2. Du har helt missförstått det här. Lush luktar inte ”urk”, Lush luktar gott! Lite väl starkt, visserligen – man kan sniffa sig fram till en butik utan att ha karta – men gott!

 3. Du vet väl att de har produkter för män också? 😉
  Om man har svårt med lukten kan man beställa på postorder.

 4. Heja Jontas!!!

  Snigel: Varför skall man beställa på internet, om man inte kan öppna paketet när det kommer hem utan att grannarna skall tro att man öppnat bordell?

Kommentarer är stängda.