Allmänt

Inte ens en tumme

Ha! Precis som jag förutsåg: det bidde inte ens en tumme av luncherbjudandet jag fick igår! Vilken tur att jag hade rester hemma, att äta istället för det hägrande julbordet.

Nå, jag ska äta julbordslunch nästa vecka, på jobbet. Sen får det räcka, jag ska ju äta julbord med juniorerna under julen också. Får inte äta mig less på julmat före jul.

Det börjar vara dags att planera vad som ska köpas till julbordet. Skinka är ett måste, men mera då? Jag får utgå ifrån vad jag själv gillar, köpa hälften så mycket som jag tänkt (för att slippa äta rester till i mars) och börja bunkra matvaror med lång hållbarhet redan nu.

Och laxen! Får inte glömma att köpa lax så jag kan grava själv. Jag brukar ibland vara lite sent ute – det tar ju några dagar innan laxen är färdig – men det är så himla gott! Gravad lax brukar jag faktiskt äta året om, inte bara till jul.

Vad som grämer mig är att det numera inte går att få tag i Wasa Veteknäcke, annat än frukostvarianten med äckliga sesam-/vallmofrön. Wasa Vete med gravad lax är var det bästa med julen! Helst i soffan, med någon puttenuttig julfilm på TV:n. 😉

[tags]julbord[/tags]

8 kommentarer på “Inte ens en tumme”

  1. Det låter som att det blir en god (välsmakande) jul trots allt i år! Jag ska börja julhandla under helgen och veteknäcke är ett måste.

  2. Det vanliga Veteknäcke finns inte att uppbringa. Julen är förstörd. Det som man kallar för Julknäcke är inte alls detsamma, det är kryddat. Varför skulle man vilja ha kummin i brödet bara för att det är jul, det förstår jag bara inte? Dessutom saknar det Veteknäckes sprödhet. Jag har protesterat hos Wasabröd, men de bryr sig knappast …

  3. Ja, då är vi två som deppar under julen! 😉 Kummin??? Så vidrigt. Jag vill ha mitt bröd okryddat.

    Veteknäcke har ju funnits i alla tider, varför ta bort det när generationer svenskar älskar det? *slår ut med armarna*

    Och, du – välkommen! 🙂

Kommentarer är stängda.