Allmänt, Katter

Då och då

Det finns tillfällen då jag verkligen älskar mina katter. Till exempel när en liten, fet, fläckig varelse hoppar upp och kraschlandar på tangenbordet och gör alla mina femtielva olästa feeds till lästa. De bara försvann, rakt framför ögonen på mig. Tur jag älskar henne, annars hade hon varit en handske nu… 😉

Det har snöat. Det snöar fortfarande. Jag måste sopa av balkongen, så jag når parabolen, och krafsa bort snön som lagt sig på de ”huvuden” som tar emot signalerna. Annars blir det inget TV-tittande för mig förrän till våren. Jag tröstar mig med att jag ändå var en sväng upp dit igår kväll och tog bort snö, så det går nog att ta sig ut genom balkongdörren. (En gång fick M klättra upp via stege och skotta bort snön från balkongen, då det vräkt ner enormt mycket. Dörren gick helt enkelt inte att öppna.) Sen har jag själva gården kvar att skotta, men det kan jag få hjälp med (och jag utnyttjar den skamlöst). 😉

Annars är dagens schema laddat med matlagning inför julen (för nedfrysning). Så är planerna, i alla fall. Om det verkligen blir av, är en annan femma. Först måste jag gå och handla.

[tags]katter, snö, snöskottning, julmat[/tags]

3 kommentarer på “Då och då”

  1. Precis så tänker jag också: om jag inte älskade den här lille kattungen jag har fått hand om så vanvettigt, skulle han ha farit och flugit för flera veckor sedan, så pestig som han kan vara… hihi! Ingenting får man ha ifred, han äter allt han ser (särskilt min mat – så nu har jag lärt mig att lägga lock på allting), studsar kring väggarna och har ner saker… men så är han så söt, och glad, och kurrig, att man smälter som smör i en het stekpanna. Skulle absolut inte vilja vara utan honom!

    Vi har också snö, uppåt två decimeter om inte mer…

  2. Jontas: Jag kan skicka lite riktig snö till dig, om du vill? Fejksnön på de små granarna utanför ingången till Liseberg är skrattretande!

    Pladdermusen: *skrattar* Här gäller också lock på allting, alternativt kattsäkra förvaringsplatser typ micron eller ugnen.

Kommentarer är stängda.