Allmänt, Foto

Tidsresa

Jag reste i tiden igår. Jajamensan, en hel timma – först framåt, sen bakåt. Ändå har jag inte jetlag idag. 😉

Vinterväg

Vintervägar i norr är inte speciellt spännande.

Vägrenar

*gäsp* Renar på vägen. Jaha. Flytta på er!

Finnspets

En finnspets var ute på egen hand, med husse väntande på en parkering längre fram.

Solnedgång

Jag var så sent ute att solen var på väg ner, efter de få timmar dagsljus vi får så här års.

Ylitornio

Framme! Här är en verklig allt-i-ett-affär: K-Supermarket är en matvarubutik, i cirkeln nere till vänster är loggan för Alko (finska Systembolaget) och Kahvila är ett café. 😉

Jag shoppade loss i det exotiska utbudet *harkel* och kommer nu att leva på en diet av finsk, krämig youghurt och Gotlerkorv de närmaste dagarna. (Alko hann stänga, men jag skulle ändå inte dit.)

[tags]shopping, Finland[/tags]

10 kommentarer på “Tidsresa”

 1. 😯 Har nog inte fattat precis hur långt norrut ditt snigelskal står, märker jag… isses, du är väl ordentligt isolerad?!?

  Renar ser vi aldrig till på vägarna, men nog finns det gott om vilt: hare, vildsvin, hjort, rådjur, älg, t.o.m. varg och björn även om det är sällan de visar sig så nära vägarna. Och jakthundar får man se upp för emellanåt – särskilt under älgjakten! Så värst mycket snö har vi inte heller, bara lite puder på marken… men så bor jag ju praktiskt taget vid Vänerns strand, och sjön värmer upp en bra bit inåt land…

  Kul att se att fler än jag gillar att fota från ratten! 😛

 2. Jag har ett tjockt, skyddande späcklager runt om. 😀

  Förutom renar så springer det älgar och harar runt vägarna, men inte allt för ofta. Det värsta med renarna är att de är helt koko i luvan. De står och väntar tills en bil kommer – DÅ vill de gå över vägen. (Se den livliga trafiken på mitt foto. 😉 )

 3. Här är jag igen! Först, du har en underbart vacker vy i headern 😀
  Du bor alltså uppe i lappmarkerna vad jag kan se. Själv fick jag igår åka några mil för att köpa äkta finskt rågbröd, det är inte detsamma som Fazer säljer här i Sverige, dom har mesat till den för att passa svenska tama smaklökar! Och korv och basturökt skinka förstås, tyvärr hade dom inte min surmjölk, piimä, hoppas dom har den nästa vecka
  Ha nu en njutbar helg, hur det nu går till utan badkar och bastu 😕 själv ska jag bada om en halvtimme och slänga en finsk grillkorv på bastustenarna. Sen bär det av mot Stockholm imorgon
  Ha dé!

 4. Tack för komplimangen om bilden i min header – tyvärr är den inte min egen utan följde med temat. Jag var lite lat när jag bytte. 😉

  Hoppas du får en fin helg i Stockholm!

 5. Allvarligt??? 😯 Då har du slarvat när du läst min blogg. Du får genast bakläxa och måste läsa den ett varv till, ordentligt den här gången! *hytter med fingret* 😉

 6. Ooohh ja, mycket mera – du får dubbla budet så blir jag nöjd. Ungefär 80 mil skiljer oss åt.

Kommentarer är stängda.