Allmänt

Ett bättre liv

Tro inte att jag blivit hurtbulle bara för att jag varit och simmat en (1) gång. Däremot försöker jag starta ett bättre liv. Det innebär:

  • motionera
  • äta bättre
  • sluta röka

Jag vet att man inte ska börja (eller sluta) med allt på en enda gång, utan jag har liksom tänkt fasa ut det: simma två gånger i veckan (så länge L ids släpa med mig), sluta äta på grillen och dra ner på rökat, för att så småningom sluta helt. Visst låter det enkelt?

Att det däremot inte är enkelt, vet jag av erfarenhet, men jag ska åtminstone försöka. Visst kommer jag att slingra mig och ”unna mig” och ha massor av ursäkter, både inför mig själv och inför andra. Det brukar jag alltid ha.

Grundtanken är i alla fall att jag ska ha ”något annat” att ta till när orken och inspirationen tryter. OK, jag kanske inte vill simma när jag har mens. Då kan jag ta en promenad med en hörbok istället, t ex. (Och självklart får jag inte röka under promenaden. Jag röker inte i bassängen, alltså röker jag inte under prommisen heller.)

Vad maten beträffar, så ska jag först och främst utesluta socker/sötade saker. Blir suget för svårt kan jag ta en frukt – och endast en. Eftersom jag tidigare provat på LCHF* ska jag anamma mer av den kosten, men på ett annat sätt den här gången.**

[tags]motion, matvanor, rökning, LCHF[/tags]

*) Low Carb High Fat – lite kolhydrater, mycket fett

**) Jag vet t ex att grädde – som annars lovprisas av LCHF:are – bromsar min viktnedgång. Det kommer nog att slinka ner en eller annan potatis eller smörgås också, utan att jag får dåligt samvete av det. Huvudsaken är att äta mer fett och mindre kolhydrater, då fett mättar väldigt bra. Dessutom tar fettet bort sötsuget! Det funkar så för mig, i alla fall.

4 kommentarer på “Ett bättre liv”

  1. Se där! Det finns en motionsform för alla! Men springer inte du tillräckligt på jobbet? 😕

  2. Jag får betalt för att springa på jobbet. Därför är det så stort att jag ideellt springer runt hemma med Babe. Ibland till och med springer jag runt med Babe på jobbet.

Kommentarer är stängda.