Allmänt

Lunchkoma

Det känns som om någon slängt en hel säck med Jon Blund-pulver över mig. Jag vill bara sova… Måste vara efterverkningar efter lunchen, alternativt måndagsmorgonen som kanske inte skulle varit så hurtfrisk.

Ibland förvånar jag mig själv. I morse när väckaren ringde, skuttade (nåja) jag glatt (nåja igen) in i duschen. Efter den följande kaffekoppen lekte jag ”Fångad av en stormvind”, alternativt vindmaskin-i-melodifestivalen, med hårtorken och skuttade sedan iväg till jobbet, pigg och nyter. Det straffar sig nu.

När jag kommer hem borde jag städa, om inte annat så dammsuga bort de värsta katthårstofsarna som rullar runt golv och möbler. Plocka bort de travar av reklam och annat krafs som samlats på köksbordet. Ta ut och skaka av soffornas filtar och kuddar de värsta katthåren. Det är vad jag borde göra.

Vad jag (säkert) istället kommer att göra är att kolla inställningarna för parabolen, då EPG:n* försvunnit efter sommartidsinställningen. Kolla mina förprogrammerade inspelningstimers, som försvann i samma veva. Det är mycket viktigare än att dammsuga, eller hur? 😉

På lunchen höll jag på att få en chock (i bästa Aftonblaskestil)! Eftersom jag var snabb – ångan var fortfarande uppe – så passade jag på att slänga mig på soffan en minut, då jag hade tid över innan jag skulle tillbaka till grottekvarnen jobbet. Då föll min blick på en sladd med en liten kontakt – som inte satt fast i Miss Piggy!?! HERREDUMILDE!

Jag kastade mig upp och rusade runt med huvudet viftande som en vindflöjel åt båda håll – var fanns Miss Piggy??? Lättanden var total när jag hittade henne – välbehållen – bakom en trave returpapper på köksbordet. *pustar ut* Någon, d v s antingen A eller B, hade använt henne och lämnat henne där.

Ikväll kommer jag att leka CSI och pudra fingeravtryck för att se vem den skyldige är… 😈

UPDATE
Efter ett svettigt korsförhör med den närmast misstänkte, så var det mycket riktigt A som använt och flyttat datorn. Som straff fick han skruva ihop den stationära datorn. 😉

UPDATE 2
Kors i taket! Jag städade, istället för att brottas med TV:n! Vuxenpoäng! 😉

[tags]måndag, trött, morgonpigg, städa, dammsuga, parabol, chock, liten rosa dator[/tags]

*) EPG = elektronisk programguide