Allmänt

Stela leder

Jag är lite stel i lederna idag. Inte av simningen igår (ja, jag ska sluta tjata om den), utan bara-för-att. Under några dagar har jag varit väldigt stel i knän och höfter, har knappt klarat trappor.

Det kan bero på den halka som tidigare varit. Då spänner jag mig i leder och muskler när jag går ute, så pass att jag får ont av det i flera dagar efteråt. Annars kan det vara vädret eller åldern eller vad som helst som påverkar.

Det är främst höger höft som spökar. Eftersom jag haltar iväg utan käpp/ krycka/ stavar/ stöd så belastas då vänster knä extra mycket. Nu tycker jag att det ”knasar” i knät, men det är väl min hypokondriska sida som slår till. Jag har alldeles för lätt att känna efter. 😉

[tags]ledvärk, hypokondrisk[/tags]

4 kommentarer på “Stela leder”

  1. Knasande leder åtgärdas visst bäst med att röra på dem, så man får ”olja in gångjärnen”. 😉

  2. Yepp – och i mitt fall så behövs det även styrketräning- behöver visst bygga upp muskeln på framsidan av låret så att knäskålen lyfts och ledvätska kan bildas. Det är så konstigt så.

  3. Träna upp benmuskler? 😯 Vilken tur att det inte är jag som behöver göra det!

    (Eller, OK, jag skulle säkert må bättre i knäna av det, men…)

Kommentarer är stängda.