Allmänt

Böcker

Jag förstår att ni ivrigt väntat på besked: vad blev det till middag? Svaret är: lax.

Jag kan inte förstå varför jag alltid vill städa när jag ser program av typen ”Rent hus” eller liknande…? Såg ett engelskt program där de röjde upp hos en som samlade på allt möjligt. Det blev så tjusigt när hon fick fram sitt hem från under röran.

Tänk om jag själv skulle sätta igång med t ex utrensningen av källaren någon gång, eller varför inte röja uppe i sovrummet? Där förvarar jag alla mina böcker, men har nu bestämt mig: minst hälften ska bort! Det går inte, jag ryms snart inte bland alla boktravar och -hyllor jag samlat där.

Samtidigt känner jag mig som en stor syndare: böcker kan man inte bara slänga! Eller? Om jag skänker dem till Röda Korset eller Återvinningen kanske det känns bättre? Spara dem till loppis? Näeh, jag tror jag kastar dem direkt.

Värt att kommentera är att jag inte köpt något på bokrean på länge. Det har varit flera bokreor utan att jag brytt mig särskilt mycket. Reorna innehåller – av de böcker jag tycker är intressanta – oftast flera år gamla böcker, som jag redan har.

[tags]böcker, bokrea, rensning[/tags]