Allmänt

Filmsöndag

Jag har sett film mest hela dagen. Visst blev det en hel del annan TV också mellan filmerna, men B och jag tröck ner oss i sofforna och bunkrade med lösgodis i det taskiga vädret. Filmerna var huvudsaken.

Först ut var Shrek den tredje, eftersom tecknad film är perfekt som uppvärmning inför annat. Jag skrattade mest under ”kattscenerna”, då Puss in boots verkligen ÄR en riktig katt emellanåt. En mycket charmig sådan, ska erkännas. Men skulle det inte komma en film med honom som huvudaktör? Jag vill minnas att jag hört det för länge sedan.

A kom förbi (han missade precis middagen – hämtpizza) när vi började se Jurassic Park. Jag har – förstås – boken som en favorit i bokhyllan, men filmen är också bra. Den hör verkligen hemma i min samling av ”moderna klassiker”, som jag kallar de vitt varierande filmtitlar som samlas i min hylla.

Så småningom började även Sicko, en film av Michael Moore, som jag sett puffas för på TV4 Fakta under veckan som gått. Det är en film jag längtat efter att få se, så jag parkerade mig när den började. Tyvärr gjorde reklamavbrotten att jag ”bara skulle blunda lite” så jag såg den aldrig till slutet. Typiskt!

Den var verkligen tankeväckande, även om jag inte behöver bry mig – jag bor ju i ett land med fri sjukförsäkring. Däremot fick den mig att tänka på en annan film jag sett, som behandlade ämnet ”hur amerikanska försäkringsbolag automatiskt avslår alla krav på ersättning för sjukdom/skador, hur uppenbara och väl intygade av läkare de än är” som jag totalt glömt bort namnet på just ikväll. Kan det vara Erin Brockovich? Eller något som John Grisham skrivit som filmatiserats? Eller kanske han bara skrivit, utan att den blivit film? Men det känns verkligen som att jag sett filmen…

[tags]film, Shrek den tredje, Jurassic Park, Sicko[/tags]