Allmänt

Värme

Det tog emot, men till slut var jag tvungen att slå igång värmen i huset. Då det var 15 grader inne, blev det nästan läge att gå utomhus för att värma sig…  Nu har jag istället ett fasligt sjå med att försöka få rätt temperatur på badrumsgolvet, som värms upp mycket långsammare än de vanliga elementen. Problemet är att jag glömt åt vilket håll jag ska skruva för att höja värmen. Imorgon visar det sig väl om jag valt rätt håll.

Jag tvättar, hänger tvätt, tumlar en del, men viker ingenting. Nä, så roligt ska vi inte ha! Just nu är jag drabbad av beslutsångest: vad ska jag ha med mig att ta på mig när jag ska på kurs? Samtidigt bannar jag mig själv för att jag ens ids bekymra mig om det. Jeans och tröja, det duger på jobbet och det duger på kursen också. Det är ändå ingen annan än jag själv som bryr sig om vad jag har på mig.

B och jag har slappat framför TV:n mest hela dagen, tills hon for iväg med kompisarna framåt kvällen. Jag har gjort en liten utflykt till affären (kattmaten var slut), och gjort ett avbrott i TV-tittandet för att laga middag, men annars har inte mycket hänt. Ja, jag har förstås bytt tvätt i maskinen då och då. A har varit förbi ett par svängar, bl a för att provstarta skotern. Inte undra på att grannhundarna hatar honom. De skäller som dårar så fort de hör honom eller hans bil.

Mitt nästa projekt under helgen blir att prova de andra kläderna som kom i samma paket som kappan-jag-kunde-ha. Så långt har jag inte kommit än, men nu är det dags. Då hinner jag göra i ordning paketet och skicka iväg det under helgen, ifall kläderna inte passar.

På tal om kläder: jag tvättar ju sällan, så jag har rätt mycket tvätt när jag väl sätter igång. Idag har jag tvättat sommarens senast använda klänning, plus mina shorts… Vad det känns länge sedan jag använde dem! Och vad det känns länge tills jag får använda dem igen… Nå, jag ska inte klaga, jag gillar ju hösten. Nu får jag göra djupdykningar i mitt tesortiment igen (tedrickandet har avtagit under sommaren) och se om jag behöver förnya mig med några nya sorter.

Ibland förnyar jag mig med en ny mugg också, men just nu är jag nöjd med den jag har. Jag har en liten mugg för kaffe och en stor för te. Temuggen är dessutom vid, då jag inte tycker om smala muggar – speciellt inte till te. Och jag dricker inte varma drycker ur glas (eller muggar utan öron). Sådana muggar må vara hur inne som helst, jag vill ändå ha ett öra att hålla i när det är het dryck. Enda undantaget är min termosmugg som jag ibland tar med i bilen, men den har – eftersom den är termos – kall utsida.

[tags]värme, tvätt, klädångest, sommarkläder, dricka te, temugg[/tags]